ICCJ decide luni dacă URGENTEAZĂ sau nu judecarea dosarului de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea decide luni soarta lui Klaus Iohannis, informează România TV. Judecătorii au dat termen luni pentru a hotărî dacă acceptă sau nu cererea ANI de preschimbare a termenului din dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis. Agenţia Naţională de Integritate a cerut ca dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis să se judece înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

RomaniaTV.net
23 oct. 2014, 12:40
ICCJ decide luni dacă URGENTEAZĂ sau nu judecarea dosarului de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

ANI a cerut instanţei supreme, miercuri, să judece mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, considerând că judecata ar trebui să aibă loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, nu la două zile după.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fixat termen în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis pentru data de 18 noiembrie, la două zile după al doilea tur al alegerilor.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut instanţei supreme, miercuri, să judece mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Dosarul de INCOMPATIBILITATE al lui Klaus Iohannis va fi judecat DUPĂ alegeri

În 30 septembrie, ICCJ a admis în principiu judecarea recursului declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba-Iulia.

Instanţa supremă va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.