Idee ingenioasă de desert: gogoaşa vaccinată împotriva coronavirusului

Un cofetar din Austria a avut ideea ingenioasă de a crea o gogoaşă adaptată vremurilor pe care le trăim. Desertul este decorat cu ţepi, asemeni coronavirusului, şi cu seringi umplute cu lichior de ouă şi înfipte în "virus".

15 feb. 2021, 15:06
Idee ingenioasă de desert: gogoaşa vaccinată împotriva coronavirusului
Gogoaşa vaccinată împotriva coronavirusului. FOTO: Facebook Bäckerei Felber

Gogoaşa vaccinată împotriva coronavirusului. O patiserie din Viena a creat o versiune adaptată vremurilor de pandemie a unui preparat tradiţional. Desertul este menit să-i amuze pe consumatori, dar îi ajută şi să conştientizeze necesitatea vaccinaării, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Gogoaşa vaccinată împotriva coronavirusului

Concepută pentru sezonul carnavalului, „Mayor’s doughnut” (gogoaşa primarului) este realizată din mici sfere ţepoase asemănătoare unui coronavirus. O seringă de plastic umplută cu lichior advocaat este înfiptă în fiecare gogoaşă.

Goagoaşa vaccinată împotriva coronavirusului face, totodată, referire la mai mulţi primari austrieci care au ţinut prima pagină a ziarelor pentru că s-au vaccinat anti-COVID-19 înaintea populaţiei generale, asigurându-şi dozele în timpul campaniilor de vaccinare din căminele locale pentru vârstnici.

Toţi vrem să fim imunizaţi. Aşteptăm cu toţii„, a declarat Doris Felber, care conduce lanţul de patiserii Felber ce vinde gogoşile speciale.

Am vrut să facem aşteptarea mai uşoară cu o mică doză, puţin alcool„, a completat aceasta pentru radiodifuzorul austriac ORF.

Citeste si Pedepse pentru cei care refuză vaccinarea. Israelul propune să nu li se dea voie în restaurante, hoteluri sau teatre

Românii sunt obligați să prezinte test Covid negativ la intrarea în Austria

Iar în cazul în care vă gândiţi să faceţi o vizită până în Austria pentru a degusta desertul inedit, trebuie să-i faci testul covid înainte. Şi acesta să fie musai negativ.

Noile măsuri, care includ obligativitatea prezentării unui test Covid negativ, au intrat în vigoare începând cu data de 10 februarie şi se vor aplica până la data de 28 februarie. În situaţia în care testul pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (PCR sau antigen) nu poate fi prezentat la intrare, acesta trebuie efectuat în cel mult 24 de ore de la data intrării pe teritoriul Republicii Austria, arată sursa citată.

Documentul care atestă efectuarea testului trebuie să conţină: numele şi prenumele persoanei testate, data naşterii, data şi ora prelevării probelor, rezultatul testului (pozitiv sau negativ), semnătura persoanei care a efectuat testul, ştampila instituţiei de testare sau codul de bare, respectiv codul QR.

MAE precizează că măsurile adoptate anterior rămân în vigoare, respectiv obligativitatea înregistrării online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” şi efectuarea unei perioade de carantină de 10 zile.