Idei de CADOURI de SFINŢII CONSTANTIN ŞI ELENA. LA MULŢI ANI, Constantin şi Ileana!

Sfinţii Constantin şi Elena. Miercuri îţi vei sărbători apropiaţii cu ocazia Sfinţilor Constantin şi Elena, aşa că trebuie să fii pregătit cu câte un cadou pentru fiecare. Pentru a nu da greş, România TV vă oferă câteva idei.  

20 mai 2014, 15:02

Sfinţii Constantin şi Elena sunt sărbătoriţi de creştini în fiecare an la data fixă, pe 21 mai. Multe dintre persoanele dragi nouă poartă acest minunat nume sau derivate ale acestuia.

Cadouri pentru SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cadoul perfect poate părea o „misiune imposibilă” dar noi îl transformăm în cea mai simplă alegere. Iată ce sugestii de cadouri avem noi, garantate să satisfacă toată gusturile:
 
CONSTANTIN ŞI ELENA: În primul rând, nicio sărbătoare nu trebuie să treacă fără flori. O alternativă buchetului de flori este ghiveciul, care are o viaţă mai lungă, sau poate chiar un bonsai. Acesta cere o atenţie deosebită şi trebuie dăruit unei persoane responsabile.
  • bomboane- toata lumea iubeşte bomboanele de ciocolată iar cu aceasta ocazie poţi să cumperi bomboanele preferate sau să încerci un sortiment nou deosebit.
  • parfumuri
  • bijuteri
  • o geantă
  • o zi la spa
  • ustensile de gatit
  • felinare decorative
  • dacă adoră sportul şi aventura, fă-i cadou o lecţie de paraşutism sau o excursie către o destinaţie necunoscută
  • bilete la teatru sau film

 Idei de cadou pentru CONSTANTIN:

  • haine
  • ceas
  • parfum
  • portofel din piele
  • un aparat foto
  • bilete la meci
  • accesorii smartphone
  • jocuri video
  • ac de cravată şi butoni
  • un bilet la bungee-jumping
  • trabuc
  • un set de darts cu tablă şi săgeţi
  • Un set de poker

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt doi dintre cei mai iubiţi sfinţi de către români. Aşa se explică şi faptul că aproximativ 1.850.000 de români poartă numele Constantin şi Elena sau derivate ale acestora.

Mesaje pentru Sfinţii Constantin şi Elena

MESAJE SFINTII CONSTANTIN SI ELENA: Cele mai calde gânduri şi urări de sănătate, fericire, bucurii şi împliniri. Să fii iubită şi fericită în fiecare moment al vieţii tale. La mulţi ani! 

URĂRI DE SF CONSTANTIN

ŞI ELENA: De fiecare dată când te uiţi la aceste flori să ştii că cineva, departe, se gândeşte la tine. Aş vrea să fie mai multe moduri în care să-ţi spun cât însemni pentru mine. Îţi trimit câte un sărut ascuns în petalele fiecărei flori!

MESAJE SFINTII CONSTANTIN SI ELENA: Fie ca această zi să-ţi deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ţi dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri şi multă iubire! La mulţi ani!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Îţi doresc ca de ziua ta să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă şi îţi urez un sincer La Mulţi Ani!

MESAJE SFINTII CONSTANTIN SI ELENA: Pentru tot ceea ce ai încercat să faci până acum şi nu ţi-a ieşit, pentru tot ce ai construit dar s-a ruinat, pentru tot ce ai căutat în zadar şi nu ai găsit, azi ai voie mai mult ca oricând să crezi într-o minune. Este ziua ta şi numai a ta. Azi trebuie să crezi în visele tale! La mulţi ani!

Citeşte şi: Trafic RESTRICŢIONAT în Capitală cu ocazia procesiunii organizate de ziua „Sfinţilor Constantin şi Elena”

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Un zâmbet are puterea de a îndrepta totul şi de a umple totul de lumină. Sper să ai parte de cât mai multe zâmbete în viaţă. La mulţi ani!

MESAJE SFINTII CONSTANTIN SI ELENA: Te felicit cu ocazia zilei de naştere şi îţi urez un cer senin, un soare strălucitor, fericire deplină şi tot ceea ce este mai pur şi mai luminos!

FELICITARI, URARI Sfinţii Constantin şi Elena

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. La Multi Ani!

SFINŢII CONSTANTIN ŞI ELENA, superstiţii: Ce NU e bine să faceţi pe 21 mai

SFINŢII CONSTANTIN ŞI ELENA  sunt sarbatoriti in 21 mai atat de bisericile ortodoxe, cat si de cele catolice la fel cum sunt serbati apostolii.

In aceasta zi exista o serie de obiceiuri si superstitii, care fac referire la vara ce urmeaza sa-si faca aparitia:

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA: multi agricultori nu lucreaza, pentru a evita pagubele aduse holdelor de pasarile cerului; in unele regiuni ale rarii este ultima zi in care se mai poate semana porumb, ovaz si mei, deoarece, in popor, se vorbeste ca tot ce se seamana dupa aceasta zi se va usca;

CONSTANTIN ŞI ELENA: podgorenii respecta ziua de Constantin Graur in ideea ca, daca vor munci, graurii le vor distruge strugurii;

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA: ziua de Sfantul Constantin si Elena este ziua in care pastorii hotarasc cine le va fi baci, unde vor amplasa stanele si cine le va pazi pe timpul pasunatului;

SF. CONSTANTIN ŞI ELENA: femeile, pentru a alunga duhurile rele si necurate, tamaie si stropesc cu aghiasma; pentru a se apara de forte malefice, taranii aprind un foc mare si stau in jurul lui, prin acest foc obisnuiesc sa treaca si oile, pentru a fi ferite de rele pe timpul cat vor sta la stana.

In calendarul popular, sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena este o sarbatoare a pasarilor de padure, numita Constantin Graur sau Constantinul Puilor.

In calendarele populare, aceasta zi era cunoscuta mai degraba sub numele de „Constantin Graur” sau „Constantinu Puilor”, pentru ca, din aceasta prima zi a verii, pasarile din padure incep sa-si invete puii sa zboare, dupa ce li s-a dezlegat glasul la Vlasie (11 februarie), s-au imperecheat si si-au construit cuiburile la Dragobete (24 februarie).

Oamenii trebuie sa tina sarbatoarea, pentru ca puii din gospodarie sa nu fie mancati de ulii. In ziua Sfintilor Constantin si Elena este bine sa nu se lucreze, pentru ca holdele si strugurii sa nu fie distrusi, iar pana in 21 mai trebuie sa fie semanate porumbul, ovazul si meiul, potrivit traditiei populare.