Idei inedite pentru vopsirea ouălor de Paste

Ouale vopsite sunt simbolul universal al Pastelui, iar traditia dateaza din vechea Mesopotamie. Astazi, unele persoane sunt mai inclinate sa cumpere ouale gata vopsite sau chiar oua din ciocolata, dar, sa fim sinceri, decorarea oualor de Paste este intotdeauna distractiva!

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 15:25
Idei inedite pentru vopsirea ouălor de Paste

Din fericire, exista nenumarate modalitati si materiale cu care te poti juca pentru a vopsi un ou.

Flori, panza, benzi elastice si chiar o cravata veche – orice poate fi folosit pentru a face ceva exceptional dintr-un simplu ou. Nu te teme sa experimentezi! In cel mai rau caz, poti cumpara oricand un alt ou.

Vopsirea oualelor de Paste este una dintre cele mai populare traditii ale acestei sarbatori, fiind apreciata atat de adulti, cat si de copii. Este o activitate placuta pentru intreaga familie, in care cei mici pot fi creativi, facand oua unice, cu un farmec aparte. Anul asta, uita de vopseaua simpla si alege sa faci ceva diferit, haios, si plin de fantezie! Pune-ti imaginatia la lucru sau inspira-te din galeria foto de mai jos. Modelele pe care le-am ales pentru tine se preteaza, in mare, la tehnica de vopsire a oualelor cu pigmenti (sau vopsea la plicute) diluati mai intai intr-un vas cu apa. Dupa ce le-ai colorat, ele pot fi decorate in fel si chip, incepand de la abtibilduri pe care sa le lasi pe oua (sau altele pe care sa le aplici inainte de vopsire si sa le scoti dupa), desene libere cu pensula sau marker-ul, flori si frunze presate, si pana la pene, sclipici, dantela, ceara sau orice altceva iti mai trece prin cap.

Citeşte şi: OBICEIURI INEDITE. Ştiai că de PAŞTE se împodobeşte un pom cu ouă, iepuraşi, fluturi şi puişori?

15 idei pline de imaginatie pentru vopsirea oualor de Paste

1. Oua decorate cu banda elastica Infasoara ouale in banda elastica, de genul celei cu care legi borcanele de compot. E mai ingenios daca alegi mai multe tipuri de banda elastica, de grosimi diferite, pe care sa le imbini pentru a crea modele fanteziste (alandala) de jur-imprejurul oului.

Articol integral si fotografii curademiere.ro