Idei preconcepute despre căsnicie care îţi pot ruina relaţia

Casnicia este considerata cea mai sacra uniune dintre noi oameni. Insa, exista si cazuri in care aceasta casnicie este doar de fatada sau doar pentru a respecta anumite standarde sociale. Iata cateva idei preconcepute despre casnicie, iar daca te numeri printre cei care le iau de bune, ar fi bine sa te mai gandesti o data.

04 mart. 2014, 21:28
Idei preconcepute despre căsnicie care îţi pot ruina relaţia

Casnicia inseamna compromis

Compromisul inseamna o decizie care implica un castigator si un pierzator sau chiar doi pierzatori. De exemplu, daca unul dintre soti vrea sa traiasca in Capitala, iar altul intr-un oras de provincie, compromisul ar insemna ca unul din ei sa cedeze (in acest caz unul se bucura si altul sufera) sau sa se mute intr-un alt oras “de mijloc” (caz in care este foarte posibil sa sufere amandoi). De fapt, casnicia este o relatie in care trebuie gasite solutii win/win.

CITETE SI: Cheia pentru o CĂSNICIE lungă şi fericită

„Eu am dreptate, tu nu”

De obicei, cand intervine in cuplu un conflict ce trebuie solutionat, apare lupta “aici eu am dreptate, tu nu!”. Sunteti amandoi doua persoane inteligente si ar trebui sa va ascultati reciproc punctele de vedere, fara a face judecati de valoare. Puneti lucid lucrurile cap la cap si s-ar putea sa aveti o noua perspectiva asupra evenimentului respectiv. Fiti o echipa si veti vedea ca doua creiere pot rezolva mai repede o problema decat unul singur.

Nu mergeti la culcare suparati

De fapt, este mai bine sa mergeti la culcare suparati decat sa petrecti toata noaptea certandu-va si sa nu rezolvati nimic. Nu veti reusi decat sa fiti si mai nervosi, si mai obositi, si mai putin dispusi sa va intelegeti reciproc. Daca vedeti ca nu ajungeti la nicio solutie, opriti-va, mergeti la culcare si dormiti bine. Stim cu totii ca noaptea este un sfetnic bun. Daca dimineata va va gasi tot suparati, macar sunteti odihniti si puteti discuta mult mai calm.

VEZI SI: Ce au nevoie bărbaţii pentru a fi fericiţi în căsnicie şi ce trebuie să ştie femeile

Relatiile de lunga durata sunt plictisitoare

Pentru cine nu traieste o relatia de lunga durata, poate fi plictisitor. Insa cei care sunt implicati deja intr-o relatie de lunga durata stiu ca nu este asa. Poti sa te distrezi la fel de bine si dupa o relatie de 20 de ani. Important este sa faceti cat mai multe lucruri interesante, singuri si impreuna, si sa va gasiti interesanti unul pe celalalt, in tot acest rastimp.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro


loading...
Partenerii noștri