Ieftiniri uriașe pe litoral! Cât costă să mergi la mare în luna septembrie. Nu o să îți vină să crezi cât de ieftin este

Temperaturile vor fi tocmai bune pentru plajă la finalul sezonului estival. Iar veștile bune se țin lanț pentru cei care vor să mai petreacă câteva clipe la malul mării.

18 aug. 2023, 22:44
Ieftiniri uriașe pe litoral! Cât costă să mergi la mare în luna septembrie. Nu o să îți vină să crezi cât de ieftin este
Ieftiniri uriașe pe litoral! Cât costă să mergi la mare în luna septembrie. Nu o să îți vină să crezi cât de ieftin este

Se prevede încheierea sezonului estival cu temperaturi ridicate pe litoral, iar proprietarii de hoteluri de pe malul Mării Negre își doresc să recupereze parte din pierderile suferite la începutul perioadei. Drept urmare, au anunțat reduceri de tarife uriașe, acum că momentul de vârf al sezonului a trecut deja. Dat fiind că scorurile sunt atât de bune, gradul de ocupare la sfârșitul lunii august ar putea atinge chiar 80%.

Citește și: Vești bune pentru turiștii aflați pe litoral. Decizie de ultima oră luată de autorități

Chiar dacă au avut un început dificil și vremea a fost uneori neprielnică, cu vânt puternic care a ținut turiștii departe de malul apei, finalul de sezon se anunță a fi aglomerat. Stațiunile de pe litoral înregistrează un grad ridicat de ocupare și există cereri pentru sejururi chiar și după data de 15 septembrie.

Cu toate că momentul de vârf al sezonului a trecut deja, proprietarii de hoteluri vin acum cu oferte și prețuri reduse cu până la 20%. Prin urmare, suma plătită pentru o noapte în perioada de vârf ar permite acum o ședere de două zile. În plus, sunt disponibile pachete care includ acces la facilități SPA, masaje pentru cupluri sau promoții în care plata pentru două nopți asigură cazarea pentru trei nopți.

Turiștii recunosc că scăderea prețurilor în această perioadă reprezintă o decizie binevenită din partea proprietarilor de hoteluri și că aceasta îi ajută pe românii cu venituri mai mici să își permită o vacanță de câteva zile la mare fără să depună eforturi financiare prea mari.

De la 1 septembrie începe și programul tradițional „Litoralul pentru Toți”, iar în acea perioadă reducerile vor ajunge până la 70% în comparație cu tarifele din luna august.

Conform unei analize realizate de antena3CNN.ro, o cameră dublă de două stele în Mamaia are acum un preț de aproximativ 200 de lei pe noapte, în timp ce în Eforie Nord costă aproximativ 180 de lei pe noapte, iar în Neptun-Olimp prețurile pornesc de la puțin peste 150 de lei pe noapte.

Cât costă cazarea pe litoral

Mamaia

2* pornesc de la 208 lei / cameră dublă

3* pornesc de la 286 lei / cameră dublă cu mic dejun

4* pornesc de la 351 lei / cameră dublă cu mic dejun

Eforie Nord

3* pornesc de la 182 lei / cameră dublă

4* pornesc de la 486 lei / cameră dublă cu mic dejun

Neptun – Olimp

2* pornesc de la 156 lei / cameră dublă

3* pornesc de la 175 lei / cameră dublă

4* pornesc de la 489 lei / cameră dublă cu mic dejun

Citește și: Prognoza meteo: Vreme de îngheţată şi bere rece în weekend, canicula coboară în bernă steagul roşu de pe Litoral