Vești bune pentru turiștii aflați pe litoral. Decizie de ultima oră luată de autorități

Turiștii aflați pe litoralul românesc pot intra din nou în mare, după câteva zile cu vânt puternic. Steagul roșu a fost coborât și turiștii se pot scălda în apa mării.

17 aug. 2023, 15:05
Vești bune pentru turiștii aflați pe litoral. Decizie de ultima oră luată de autorități

Dacă ieri stăteau îmbrăcați pe nisip și doar priveau marea, astăzi turiștii aflați pe litoralul românesc au făcut, în sfârșit, baie. Apa s-a mai încălzit și vântul s-a domolit.

Citește și: Eroul de la Constanţa. Cine este Dani, tânărul care şi-a riscat viaţa pentru a o salva pe adolescenta de 16 ani din valurile ucigaşe

În foișoarele salvamarilor nu mai este arborat steagul roșu spre bucuria celor care vor să facă baie în mare.

Temperatura maximă va ajunge astăzi la 29-30 de grade Celsius pe litoral, iar în zilele următoare va fi și mai cald. Meteorlogii anunță că vineri vremea va fi călduroasă, local caniculară în sud și sud-est. Disconfortul termic va fi accentuat local în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și ușor va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în vestul, nord-vestul și centrul țării, precum și la munte, unde pe arii în general restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate (peste 20…25 l/mp) și vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în sudul Dobrogei, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 35 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, mai coborâte în depresiuni, până spre 11 grade.

Citește și: Prognoza meteo. Cupola de foc se întoarce, val de caniculă peste România de vineri

În weekend temperaturile cresc și mai mult, vremea devenind local caniculară în sud și sud-est. Disconfortul termic va fi accentuat local în regiunile vestice, sudice și sud-estice și izolat în cele centrale și nord-estice unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și ușor va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade.