Ieşeanca care cere SCHIMBARE DE SEX va fi supusă unei expertize psihiatrice FOTO

Procesul femeii care solicită schimbarea sexului continuă la Judecătoria Iaşi. Magistraţii au dispus deja efectuarea unei expertize psihiatrice, pentru a vedea dacă ieşeanca suferă de vreo afecţiune de acest gen.

RomaniaTV.net
27 ian. 2015, 14:48
Ieşeanca care cere SCHIMBARE DE SEX va fi supusă unei expertize psihiatrice FOTO

Judecătoria Iaşi a admis cererea de a depune probe scrise şi de a aduce un martor, formulată de femeia care vrea să devină bărbat, scrie 7est.ro. De asemenea, instanţa a dispus efectuarea unei expertize psihiatrice, pentru a se verifica dacă ieşeanca este sau nu îndreptăţită să formuleze o astfel de solicitare, rar întâlnită în instanţele din România.

Citeşte şi Obiceiuri persoanelor nefericite cronic. Le ai şi tu? Daca da, e nevoie de o mare schimbare

Dosarul a fost amânat

Procesul a fost disjuns în ceea ce priveşte cererea ieşencei de a obliga municipalitatea să-i schimbe datele de identitate din buletin. Judecătorii au dispus amânarea cauzei până pe data de 18 februarie, când, cel mai probabil, vor avea şi rezultatele expertizei psihiatrice.

„Instanţa dispune efectuarea unei expertize psihiatrice. Disjunge capătul de cerere având ca obiect obligaţia de a face şi dispune formarea unui nou dosar, înregistrat la acelaşi complet, cu termen la data de 18 februarie 2015”, au precizat magistraţii ieşeni.

De unde a pornit totul

Recent, ieşeanca a apelat la instanţele de judecată, pentru a-şi putea schimba sexul. Potrivit procedurilor legale, ea este obligată să solicite acordul magistraţilor, înainte de a trece la eventualele tratamente cu hormoni şi operaţii estetice.

„Din copilărie m-am simţit şi m-am comportat diferit. Aşa am simţit mereu că trebuie să fiu! Nu m-am identificat niciodată cu rolul pe care l-am avut în societate. Deocamdată mi-am schimbat numele şi mi-am propus doar să obţin, pentru început, o soluţie legală. După aceasta probabil că voi face un tratament. Am vrut să fac acest pas mai demult, însă nu am avut venituri stabile, astfel că nu mi-am putut permite. După tratament, aş vrea să recurg la o operaţie estetică. Din ce am înţeles eu, astfel de intervenţii chirurgicale ajung până la 10.000 de euro. Nu mi-am făcut planuri pe mai departe, vreau deocamdată să fac acest pas, pentru a obţine o sentinţă”, a spus femeia.

Citeşte şi Doi dintre pacienţii pe care s-au făcut experimente medicale la Iaşi au fost deshumaţi VIDEO

Ea a adăugat că procedurile sunt destul de costisitoare şi necesită destul de mult timp, chiar şi înaintea unei intervenţii chirurgicale. „Trebuie făcute teste, analize, ca înainte de orice operaţie. De asemenea, trebuie făcute teste înainte de aplicarea tratamentului hormonal. În acelaşi timp, în România s-a făcut unele intervenţii chirurgicale de acest gen, dar mai mult experimental, din câte ştiu. La fel, există şi unele teste psihologice care trebuie făcute, deoarece, fără un aviz al unui specialist în acest domeniu, nu-ţi dă voie nimeni să te operezi. Este vorba despre un expert psiholog şi un psihiatru care să ateste că omul îşi doreşte cu adevărat schimbarea de sex şi că are acele caracteristici ce impun acest pas.”