Obiceiuri persoanelor nefericite cronic. Le ai şi tu? Daca da, e nevoie de o mare schimbare

Fiecare resimte fericirea si/sau nefericirea in mod propriu. Exista insa anumite trasaturi sau obiceiuri care se gasesc la toate persoanele nefericite cronic, care-i diferentiaza de cele care-si acorda, totusi, sanse de fericire.

30 dec. 2014, 05:58
Obiceiuri persoanelor nefericite cronic. Le ai şi tu? Daca da, e nevoie de o mare schimbare

40% din capacitatea/sansa noastra la fericire se afla sub controlul nostru, asadar in masura de 40% ne putem influenta sansa la fericire. La aceasta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori de la Universitatea din California (SUA), rezultatele studiului fiind publicate in revista de specialitate „Psychology Today”. Insa nu doar acest studiu spune ca oamenii au capacitatea de a-si schimba sansa la fericire, ci mai toti psihologii si terapeutii, dar si acele persoane care au reusit sa-si schimbe in bine viata.

Insa ce diferentiaza oamenii intre ei din perspectiva sanselor la fericire? Dincolo de situatiile date in viata, care nu depind in mod obligatoriu de ce face un om, anumite trasaturi de caracter care formeaza obiceiuri proaste predispun un om la nefericire si chiar il pot transforma intr-un nefericit cronic.

1. Considera ca „viata este, oricum, grea”
Si persoanele implinite cunosc greutatile vietii, mai mari sau mai mici in unele cazuri, dar deopotriva de tulburatoare, nu doar persoanele nefericite. Diferenta o face, insa, atitudinea: in timp ce persoanele optimiste din fire iau greutatile in viata cu un soi de curiozitate si provocare, persoanele nefericite cronic se victimizeaza imediat ce li se iveste o problema. Asadar, mare diferenta consta intre atitudinea „Lasa ca-i fac eu fata!” si atitudinea „De ce mie?! De ce mereu mie?! Ma urmareste ghinionul peste tot!”

2. Considera ca oamenii nu sunt de incredere
Fiecare padure isi are uscaciunile ei, asta e clar. Si oamenii optimisti, cu sanse mari de fericire, iau anumite persoane cu rezerve atunci cand sesizeaza atitudini sau comportamente suspicioase. Oamenii nefericiti cronic considera ca nimeni nu este de incredere, ca toate persoanele au agende ascunse, ca urmaresc ceva, ca nimic nu este gratis. Din pacate, aceasta atitudinea ii face pe oamenii nefericiti cronic sa traiasca in cercuri inchise si ii priveaza de la experiente unice si imbucuratoare in viata.

Continuarea pe Lyla.ro