Igor Dodon îl apără pe premierul Republicii Moldova care a atacat România: „Este denigrată Republica Moldova şi instituţiile sale”

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a intervenit în scandalul declanşat de declaraţiile şefului Guvernului de la Chişinău care a lansat un atac dur la adresa României. Liderul moldovean a vorbit despre "modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membri ai unor partide de opoziție din Republica Moldova și au o abordare partizană".

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 13:22
Igor Dodon îl apără pe premierul Republicii Moldova care a atacat România: „Este denigrată Republica Moldova şi instituţiile sale”

Președintele Republicii Moldova l-a apărat pe premierul Ion Chicu, care a răspuns unor critici lansate de europarlamentarul Siegfried Mureşan.

„Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membrii ai unor partide de opoziție din Republica Moldova și au o abordare partizană în ceea ce privește interesul cetățenilor noștri, una care creează adesea tensiuni și distorsionează realitățile din țara noastră.

Cu regret în ultima perioadă asistăm tot mai des la folosirea în scop politicianist și populist a relațiilor noastre cu unii dintre partenerii externi și consider că aceste abordări trebuie să înceteze. Colaborarea noastră trebuie să fie una orientată strict spre interesele cetățenilor și să nu fie afectată de diferite declarații indiferent de care parte sunt făcute.

Republica Moldova beneficiază de un sprijin generos din partea partenerilor externi, acest lucru s-a văzut și în timpul crizei pandemice pe care o traversăm, lucru pentru care le suntem deplin recunoscători. Asta este ceea ce cu adevărat rămâne important în relația noastră”, a scris Igor Dodon, sâmbătă, pe Facebook.

SCANDAL Premierul Republicii Moldova, atac dur la adresa României: Geme de cea mai mare corupţie. MAE: Declaraţiile, inacceptabile