Igor Dodon spune că are mai multă încredere în vaccinul rusesc decât în unul american: „De ce? De-atâta!”

Președintele Igor Dodon anunță că va merge la Moscova pentru a testa vaccinul anti-COVID-19, deşi SUA este aproape de a produce un alt vaccin.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 06:34
Igor Dodon spune că are mai multă încredere în vaccinul rusesc decât în unul american: „De ce? De-atâta!”

„Eu am mai mare încredere în vaccinul rusesc, decât în vaccinul american”, a spus Dodon în cadrul unui interviu de la Radio Europa Liberă.

Fiind întrebat de ce anume cel din Rusia, președintele a răspuns în stilul caracteristic.

„De-atâta! Deoarece noi am fost parte a aceluiași sistem medical, să nu se supere americanii, sistemul medical sovietic la acea etapă a fost unul din cele mai bune din lume. Consider că medicina acolo merge destul de bine și eu consider că-i mai aproape. Unde să mă duc, în Statele Unite să mă vaccinez? Poate dacă ar fi la New York Asambleea ONU, poate și acolo, dar ar putea fi și online această reuniune,” a răspuns președintele

Știri.md amintește că Igor Dodon a anunțat două săptămâni în urmă că este gata să se ofere pentru a testa vaccinul rusesc. El a mai spus că va merge la acest risc doar pentru a demonstra cetățenilor că nu au de ce se teme.

Citeşte şi: Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre închiderea şcolilor. Avertismentul a fost făcut de Centrul European pentru Prevenirea Bolilor