Igor Dodon vrea ca bacalaureatul să fie opţional! La ce concluzie a ajuns preşedintele

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că examenul de bacalaureat trebuie să devină opțional și nu obligatoriu şi că va insista pe acest lucru. 

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 13:25
Igor Dodon vrea ca bacalaureatul să fie opţional! La ce concluzie a ajuns preşedintele

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldovei, susţine în continuarea ca bacalaureatul să devină opţional, asta după ce prima dată a venit cu propunerea în 2016. 

„Eu cred că trebuie să revenim la examenele de înmatriculare în instituțiile superioare de învățământ fără bacalaureat. Cei care doresc să dea Bacalaureat pentru că trebuie să plece la studii în România, atunci să-l dea. Restul – să obțină datele și să meargă în instituțiile superioare de învățământ”, a spus preşedintele, potrivit Știri.md.

Citeşte şi: Examenul de Bacalaureat va fi fi anulat. Ministrul Educaţiei: „La modul practic, nu ne putem asuma decizia de a organiza examene”

În 2016, Igor Dodon a promis că dacă va ajunge preşedinte va anula BAC-ul. Promisiunea însă nu a fost îndeplinită. În acest an însă, actualul preşedinte şi-a reluat campania privind bacalaureatul, urmând ca în toamnă moldovenii să-şi aleagă din nou preşedintele.

În acest an examenele de Bacalaureat din cauza epidemiei de COVID-19. 


loading...