Examenul de Bacalaureat va fi fi anulat. Ministrul Educaţiei: „La modul practic, nu ne putem asuma decizia de a organiza examene”

Igor Şarov, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova, a anunţat că are în vedere anularea examenelor de Bacalaureat, scrie trm.md. Ministrul a prezentat patru scenarii pentru susţinerea examenelor de Bacalaureat. 

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 10:36
Examenul de Bacalaureat va fi fi anulat. Ministrul Educaţiei: „La modul practic, nu ne putem asuma decizia de a organiza examene”

UPDATE. Guvernul Republicii Moldova a aprobat şi va remite Parlamentului proiectul prin care examenele naţionale de absolvire a programelor de studii în învăţământul general sunt anulate.

Primul presupune susţinerea examenelor în centrele existente de Bacalaureat dotate cu monitorizare, cel de-al doilea – în instituţiile de provenienţă şi al treilea – în regim online. Cel de-al patrulea scenariu, şi cel mai realist, se referă la anularea acestor examene.

La modul practic, nu putem să ne asumăm decizia de a organiza examene. Scenariul patru este cel mai realist şi care reprezintă decizia noastră: anularea examenelor de Bacalaureat şi eliberarea diplomelor în baza mediilor de liceu. Astăzi, în şedinţa de Guvern vom propune proiectul de lege cu privire la anularea organizării examenelor de Bacalaureat”, a declarat Şarov.

Citeşte şi Blestemul coronavirusului a căzut asupra unei familii de peste Prut. Părinţii şi-au văzut moartea cu ochii, fiica a pierdut lupta

Ministerul Educaţiei va trimite Guvernului Republicii Moldova proiectul de lege privind anularea examenelor naţionale de absolvire în învăţământul general, sesiunea de examene 2020.

În contextul pandemiei de coronavirus, în toate şcolile din Republica Moldova a fost sistată desfăşurarea cursurilor începând cu data de 11 martie. Pe 6 aprilie, autorităţile au decis reluarea învăţământului la distanţă, orele urmând a se desfăşura online.