IGPR: 126 de poliţişti au participat la misiuni în 12 state europene în 2015

Poliția Română a participat, în 2015, cu 126 de lucrători, în misiuni de suport operativ ori misiuni internaționale organizate sub egida organizațiilor pentru securitate mondială.

RomaniaTV.net
25 ian. 2016, 21:49
IGPR: 126 de poliţişti au participat la misiuni în 12 state europene în 2015

„Anul trecut, 126 de polițiști au participat la misiuni de suport operativ, în 12 state UE partenere, iar 46 de polițiști au acționat în 12 misiuni de menținere a păcii”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Citeşte şi: IGPR: 42 de persoane fără adăpost, salvate de la îngheţ

Potrivit sursei citate, misiunile au fost efectuate în Austria, Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Olanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Elveția, Bulgaria și Ungaria, unele dintre acestea de lungă durată, precum și la misiuni în Franța sau Italia, scrie Agerpres.

Totodată, în anul 2015, Poliția Română a participat la opt misiuni de menținere a păcii pe patru continente, cu 46 de polițiști.

„Sfera misiunilor internaționale în care sunt dislocați polițiști români este una foarte variată, aceștia fiind constant remarcați pentru profesionalismul de care dau dovadă și pentru contribuția semnificativă pe care o aduc la îndeplinirea misiunilor”, se arată în comunicatul citat.

La sfârșitul anului trecut, 72 de polițiști se aflau dislocați în 12 teatre de operații sub comandă multinațională.

De asemenea, având în vedere temele importante aflate pe agenda Consiliului UE pentru perioada 2014-2020, la nivelul Poliției Române au fost desfășurate mai multe activități circumscrise consultărilor privind Programul Stockholm, viitoarea Strategie de Securitate Internă a UE, implementarea ciclului de politici UE 2014-2017 în combaterea criminalității internaționale organizate și grave.

Poliția Română a participat la nivelul Consiliului UE, Comisiei Europene sau a Președinției Consiliului UE, în peste 80 de reuniuni ale celor mai importante grupuri de lucru (Consilii JAI, COREPER, COSI, CATS, LEWP, GENVAL, PROAPP, RAILPOL, AQUAPOL, AIRPOL, ATLAS etc.).

În ceea ce privește cooperarea cu agențiile UE, au fost desfășurate 86 de acțiuni sub egida EUROPOL, una — FRONTEX, 55 — CEPOL, 25 — EUROJUST și patru — OLAF.