IGPR: Peste 140 de infracţiuni economice, depistate în ultima săptămână

Peste 140 de infracţiuni economice au fost depistate de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor în ultima săptămână, fiind cercetate aproximativ o sută de persoane suspectate de comiterea acestor fapte, informează IGPR într-un comunicat remis duminică AGERPRES.

RomaniaTV.net
04 aug. 2013, 07:59
IGPR: Peste 140 de infracţiuni economice, depistate în ultima săptămână

‘În perioada 26 iulie – 1 august, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din IGPR, în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate, la nivel naţional, poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat 141 de infracţiuni economice’, se arată în comunicatul citat.

Potrivit IGPR, poliţiştii au descoperit, în ultima săptămână, 43 de infracţiuni de evaziune fiscală, opt delapidări, şase infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, patru fapte prevăzute de legislaţia privind spălarea banilor, o faptă privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi 26 infracţiuni de uz de fals.

De asemenea, poliţiştii cercetează 39 de înşelăciuni, patru infracţiuni de abuz în serviciu, două fapte de fals material în înscrisuri oficiale, o faptă prevăzută de Codul Vamal, două fapte de corupţie, două fapte prevăzute de Codul Fiscal, o infracţiune de contrabandă şi două fapte de fals intelectual.

IGPR mai menţionează că 99 de persoane sunt suspectate de comiterea acestor fapte, dintre care 7 au fost reţinute şi 4 arestate.