IHME, cel mai negru scenariu pentru România: Luni, 13 aprilie, va fi ziua cu cele mai multe decese, din cauza Covid-19

Data de 13 aprilie va fi ziua cu cei mai mulţi morţi din cauza COVID-19 în România, arată o proiecţie matematică realizată de un institut din SUA. Proiecţia ia în calcul păstrarea distanţării sociale totale până la finalul lunii mai.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 16:51
IHME, cel mai negru scenariu pentru România: Luni, 13 aprilie, va fi ziua cu cele mai multe decese, din cauza Covid-19

Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii (IHME) care funcţionează în cadrul Universităţii Washigton a realizat mai multe previziuni despre evoluţia COVID-19 în lume.

Citeşte şi Un medic specialist ATI explică de ce mor tinerii din România din cauza COVID-19

Previziunile pentru România iau în calcul păstrarea măsurilor de distanţare socială pe tot parcursul lunii mai. Potrivit proiecţiei şi calculelor matematice realiate de specialişti, 13 aprilie este ziua în care se vor înregistra cele mai multe decese din cauza COVID-19.

În doar 3 zile, vor fi necesare 1.301 de paturi în spitale, dintre care 299 de paturi la ATI dintr-un total de 1.772 de paturi ATI cât are România.

254 de persoane vor avea nevoie de paturi ATI cu ventilaţie invazivă pentru a-i ajuta să respire în urma complicaţiilor generate de COVID-19.

Sistemul medical va fi cel mai solicitat pe 11 aprilie. 36 de persoane îşi vor pierde viaţa din cauza noului coronavirus în ziua de 13 aprilie, scrie mediafax.ro.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu persoanele decedate în urma infecţiei cu coronavirus. Cadavrul, recunoscut de un singur membru al familiei

Numărul total de decese estimat de Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii este de 804 până pe 4 august 2020.