Ikea recheamă pentru înlocuire uşile Pax Aurland din cauza oglinzilor

Uşile care prezintă defect au fost produse în Suedia, iar în prezent nu mai sunt disponibile în magazinele IKEA. În total, în lume s-au vândut aproximativ 79.000 bucăţi de uşi Pax Aurland, inclusiv în România.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 11:34
Ikea recheamă pentru înlocuire uşile Pax Aurland din cauza oglinzilor

Retailerul suedez de mobilier şi decoraţiuni IKEA recheamă pentru înlocuire uşile cu oglindă Pax Aurland, comercializate inclusiv în România, după ce au fost identificate defecte de fabricaţie ale produsului.

„Compania IKEA a primit 14 sesizări de la clienţi privind detaşarea oglinzii de la uşile Pax Aurland. Aceste sesizări se refereau la uşile produse de furnizorul cu numărul de identificare 12650 – acelaşi furnizor care a produs uşile glisante Elga Fenstad, rechemate de pe piaţă în luna septembrie”, se arată într-un comunicat al IKEA România.

Pentru a evita orice posibilitate de producere a vreunui incident care să afecteze siguranţa clienţilor săi, compania a decis retragerea imediată de la vânzare a uşilor Pax Aurland produse de acest furnizor şi a iniţiat o anchetă cu privire la cauzele desprinderii oglinzii.

„Designerii IKEA au constatat acelaşi defect de fabricaţie ca şi la uşile Elga Fenstad, întâlnit numai la loturile Pax Aurland produse între datele: 1039 – 1048 (10-anul producţiei 2010, 48 – săptămâna). Acest defect, în combinaţie cu greutatea oglinzii, poate duce la desprinderea şi căderea uşii”, se spune în comunicat.

Uşile care prezintă defect au fost produse în Suedia, iar în prezent nu mai sunt disponibile în magazinele IKEA. În total, în lume s-au vândut aproximativ 79.000 bucăţi de uşi cu aceste date de fabricaţie.

Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut aproximativ 220 de bucăţi, la preţul de 240 lei pe bucată, fără a primi nicio sesizare cu privire la acest produs.

Uşile vor fi înlocuite gratuit la domiciliul clienţilor.