IKEA va deschide un magazin eco în Viena. Motivul pentru care nu este dotat cu parcare

Compania suedeză IKEA vrea să construiască în centrul Vienei, capitala Austriei, un magazin care să aibă efecte minime asupra mediului şi conceput special pentru obiceurile moderne ale clienţilor săi.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 15:57
IKEA va deschide un magazin eco în Viena. Motivul pentru care nu este dotat cu parcare

Magazinul se va afla pe Mariahilferstrasse, celebrul bulevard pentru cumpărături din inima Vienei, şi va fi conectat cu gara Westbahnhof. Din acest motiv, se va putea ajunge la el numai cu mijloacele de transport în comun, cu bicicleta sau pe jos. Motivul: magazinul nu dispune de parcare pentru autoturisme.

„O maşină nu este nici necesară şi nici dorită în acest loc”, se arată în prezentarea oficială a proiectului, conform Lonely Planet.

Magazinul IKEA Westbahnhof se doreşte a fi pe cât de „verde” posibil. Pe acoperiş va dispune de o grădină accesibilă publicului, iar pe clădire vor fi plantaţi 160 de copaci. Mai mult, reprezentanţii companiei suedeză spun că întreaga clădire va fi construită din materiale sustenabile.

Mai mult, magazinul nu va fi doar un centru comercial. În acelaşi imobil va exista un hostel, precum şi un restaurant pentru clienţi şi vizitatori deopotrivă.

IKEA îşi propune să deschidă noul magazin în toamna lui 2021.

Potrivit Economica.net, Ikea a deschis două magazine în România – unul în zona Băneasa şi un altul pe bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti.