Ilan Laufer îi dă replica lui Klaus Iohannis după ce preşedintele si-a motivat refuzul pentru funcţia de ministru al Dezvoltării

Ilan Laufer îi răspunde președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a motivat, joi, de ce l-a respins pe fostul ministru, propus de Viorica Dăncilă la Dezvoltare.

RomaniaTV.net
10 ian. 2019, 16:10
Ilan Laufer îi dă replica lui Klaus Iohannis după ce preşedintele si-a motivat refuzul pentru funcţia de ministru al Dezvoltării

„Dragi prieteni, dragi romani.

Referitor la justificarea refuzului numinirii mele in functia de vice-premier si ministru al dezvoltarii, transmisa astazi de Presedinte catre Premier:

Va reamintesc faptul ca recent am ocupat functia de secretar de stat si apoi pe cea de ministru in Guvernul Romaniei, investit in functie chiar de Presedintele Romaniei.
Alaturi de echipa guvernamentala am construit multe proiecte bune pentru Romania si pentru romani, printre care se numara si programul Startup Nation prin intermediul caruia au fost finantate peste 8.000 de companii romanesti , s-au creat aproximativ 20.000 de noi locuri de munca in economia romaneasca, 70% dintre acestea fiind ocupate de tineri absolventi. Am initiat si am trecut in sedinta de guvern legea Prevenirii (Preventiei) care a fost asteptata de peste 25 ani de mediul de afaceri din Romania. De atunci si pana acum nu s-a schimbat nimic in ceea ce ma priveste ,referitor la prevederile art 105 din Constitutie si nici la art 2 din legea 90/2001″, a scris Ilan Laufer pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat motivele refuzului său pentru propunerile de miniştri. Şeful statului a transmis două scrisori premierului Viorica Dăncilă în care explică de ce i-a refuzat pe Lia Olguţa Vasilescu, Ilan Laufer şi Mircea Drăghici. Şeful statului invocă motive ce ţin de incompatibilitate, de probleme penale, dar şi de lipsa de experienţă a celor propuşi.

În ceea ce privește propunerea de numire a domnului Harry-Ilan Laufer în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice constat că din documentația ce însoțește propunerea transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului.

În ceea ce privește propunerea de numire a doamnei Lia-Olguţa Vasilescu în funcția de ministru al transporturilor, apreciez că persoana nominalizată nu are expertiza necesară gestionării domeniului complex al transporturilor.

Față de aceste motive, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale, am decis să resping propunerile de numire în funcțiile respective”, se arată în prima scrisoare transmisă de şeful statului premeirului Dăncilă.