Ileana Badiu, infectată cu malarie, după vacanța din Kenya. A ignorat sfatul medicului și s-a întors bolnavă. „Am făcut o mare greșeală”

Ileana Badiu a vorbit pentru prima dată despre perioada grea prin care a trecut după ce s-a confruntat cu o boală foarte gravă, mai exact malaria. Vedeta a crezut că își trăiește ultimele clipe, deși la întoarcerea din vacanța cu pricina, nu a luat în seamă avertismentele medicilor.

08 feb. 2024, 12:31
Ileana Badiu, infectată cu malarie, după vacanța din Kenya. A ignorat sfatul medicului și s-a întors bolnavă. „Am făcut o mare greșeală”
Ileana Badiu, infectată cu malarie, după vacanța din Kenya. A ignorat sfatul medicului și s-a întors bolnavă. „Am făcut o mare greșeală”

Ileana Badiu a făcut mărturisiri despre perioada în care s-a confruntat cu malaria, o afecțiune gravă care dă simptomatologie violentă. Vedeta a transmis un avertisment pentru cei care vor să plece în vacanță în destinații tropicale dar vor să se și păzească de o posibilă îmbolnăvire.

Citește și: Ileana Badiu face mărturisiri cutremurătore. Medicii nu îi dădeau nicio șansă: „Am pierdut opt sarcini”

Ileana Badiu, infectată cu malarie, după vacanța din Kenya

În urmă cu aproximativ opt ani, Ileana Badiu a fost diagnosticată cu malarie. Inițial, vedeta nu a crezut că este ceva grav, având simptome abnale de răceală. Abia după două luni de la debutul simptomelor a ajuns la Spital Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, iar tratamentul a fost unul dificil. În urma infectării și la ani buni de la diagnostic și tratament, Ileana Badiu încă se confruntă cu anumite probleme. Acum îi sfătuiește pe cei ce vor să călătorească în destinații exotice să aibă grijă de sănătatea lor.

În anul 2016, Ileana Badiu a resimțit simptome ce păreau a fi de răceală, la scurt timp de la revenirea dintr-o vacanță în Kenya. După ce aparenta răceală a trecut, simptomele au reapărut și atunci a fost momentul când și-a dat seama că ceva nu este în regulă. Medicii au diagnosticat-o atunci cu malarie și a fost nevoită să urmeze un tratament foarte puternic. Și acum, la opt ani distanță, încă se confruntă cu o sensibilitate hepatică.

Boala a debutat cu simptome de răceală puternică, adică îți curge nasul, ai febră, frisoane, simptome care durează, rețineți, o singură zi, adică 24 de ore. Apoi, ești bine, trece, nu te gândești că ar fi ceva rău. Ulterior, după două luni, simptomele revin. M-am prezentat la spital, la Institutul de boli tropicale, am stat internată, făcusem o formă trunchiată de malarie. A fost groaznic! Am făcut tratament cu chinină, așa cum se făcea împotriva acestei boli și acum peste o sută de ani. Însă chinina este un puternic hepatotoxic. Am rămas cu o sensibilitate hepatică, chinina atacă și deteriorează ficatul și funcția lui, trebuie să urmez și acum o dietă!”, a declarat Ileana Badiu, pentru Playtech.

Ileana Badiu a fost sfătuită să urmeze un tratament specific înainte de a pleca în vacanța din Kenya. Deși a luat pastile, a refuzat să își aplice pe corp și spray împotriva țânțarilor, insecte purtătoare de malarie. Acesta a fost și motivul pentru care s-a infectat și a avut de suferit atât de mult.

În ciuda faptului că am luat malarone, sunt niște pastile, pe care le iei cu câteva zile înainte de a pleca în concediu, am refuzat să folosesc și spray-ul puternic de țânțari. Mirosea foarte puternic, nu-mi plăcea mirosul, prin urmare l-am evitat total. Recunosc, am făcut o mare greșeală. M-au pișcat țânțarii și astfel că m-am îmbolnăvit”, a mai povestit Ileana Badiu.

Afectată de momentele grele prin care a trecut, vedeta a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește malaria. Ileana Badiu a explicat că este foarte important să consultăm un medic specializat înainte de a pleca în țări unde există boli tropicale. Este esențial de precizat că o formă severă acestei boli poate duce chiar la deces.

Atenție, mare! Când reveniți din vacanțele în care există atenționare de boli tropicale, ar fi indicată o vizită la medic, pentru analize. Malaria se poate confunda foarte ușor cu această boală, care poate fi mortală, cu o răceală puternică”, a atenționat Ileana Badiu.

Citește și: Malaria face ravagii în România! Care sunt simptomele bolii care a ucis-o pe fina lui Emil Boc. Medicul Adrian Marinescu: ”Ne pot pune viața în pericol”