Ilie Balaci, decorat post-mortem de preşedintele Iohannis cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

Fostul fotbalist internaţional Ilie Balaci a fost decorat post-portem de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

RomaniaTV.net
22 oct. 2018, 12:45
Ilie Balaci, decorat post-mortem de preşedintele Iohannis cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 octombrie a.c., decretul de decorare post-mortem a fotbalistului Ilie Balaci.

Boala secretă de care suferea Ilie Balaci. Se controla periodic la o clinică din Bucureşti

Astfel, în semn de deosebită apreciere și admirație pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” și spiritul de fairplay în rândul tinerelor generații de sportivi, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler fotbalistului Ilie Balaci”, a anunţat Administraţia prezidenţială într-un comunicat de presă.

Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat, duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani. 

Cauza morţii lui Ilie Balaci. Medicii legişti au finalizat autopsia

Trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci a fost depus luni la Biserica Sf. Ilie, unde va rămâne până la ora 17.00, când va fi mutat la Stadionul Ion Oblemenco. La ora 17.30 trupul va fi depus la stadion, iar o jumătate de oră mai târziu va avea loc o slujbă oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei, în frunte cu Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu.

Marţi, începând cu ora 9.00, trupul fostului fotbalist va fi depus pe terenul stadionului Ion Oblemenco, iar de la 11.30 un sobor de preoţi de la de la Mitropolia Olteniei va efectua pe teren o slujbă in memoriam.

La ora 12.15 este programată plecarea spre Biserica Sfântul Ilie, iar de la ora 13.00 aici va avea loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

De la ora 14.00 are loc plecarea cortegiului spre Cimitirul Sineasca.

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea Bucureşti – Pasajul Suprateran – Strada Amaradia – Strada George Enescu – Cimitirul Sineasca.