Ilie Balaci, înmormântat cu onoruri militare, marţi, la Craiova. Sicriul cu trupul fostului fotbalist, depus la Stadionul Ion Oblemenco

Ilie Balaci, fostul mare fotbalist de legendă al Universității Craiova, va fi înmormântat marţi cu onoruri militare, la Craiova, potrivit România TV. Slujba de înmormântare va fi oficiată de mitrolopitul Olteniei, Irineu Popa.

RomaniaTV.net
22 oct. 2018, 09:14
Ilie Balaci, înmormântat cu onoruri militare, marţi, la Craiova. Sicriul cu trupul fostului fotbalist, depus la Stadionul Ion Oblemenco

Trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci a fost depus luni la Biserica Sf. Ilie, unde va rămâne până la ora 17.00, când va fi mutat la Stadionul Ion Oblemenco. La ora 17.30 trupul va fi depus la stadion, iar o jumătate de oră mai târziu va avea loc o slujbă oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei, în frunte cu Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu.

Marţi, începând cu ora 9.00, trupul fostului fotbalist va fi depus pe terenul stadionului Ion Oblemenco, iar de la 11.30 un sobor de preoţi de la de la Mitropolia Olteniei va efectua pe teren o slujbă in memoriam.

La ora 12.15 este programată plecarea spre Biserica Sfântul Ilie, iar de la ora 13.00 aici va avea loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

De la ora 14.00 are loc plecarea cortegiului spre Cimitirul Sineasca.

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea Bucureşti – Pasajul Suprateran – Strada Amaradia – Strada George Enescu – Cimitirul Sineasca.

Ilie Balaci, fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale a României, a murit, duminică, în urma unui stop cardio-respirator, la vârsta de 62 de ani.

Ilie Balaci a suferit duminică dimineață un stop cardio-respirator și a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Craiova. Medicii au încercat mai bine de jumătate de oră să-l resusciteze, însă fostul sportiv nu a răspuns la stimuli.

Ilie Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 şi a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova.

A câştigat trei titluri naţionale şi patru Cupe ale României şi a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 şi 1982. În prima ligă are 347 de meciuri şi 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scorniceşti şi Dinamo Bucureşti.

La echipa naţională, pentru care a debutat la 17 ani, 6 luni şi 10 zile, Balaci a adunat 69 de selecţii şi 8 goluri. A fost căpitanul echipei naţionale în preliminariile Campionatului European din 1984, însă nu a jucat la turneul final din cauza unei accidentări.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

Ca antrenor, a câştigat Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, în 1993 şi 1994 cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, şi în 1998 cu Al Hilal (ambele din Arabia Saudită), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe în 2000 cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Supercupa Asiei, în 2000 cu Al Ain.