Ilie Năstase despre „cazul Kaufland”: „Aceşti miliţieni, care după 1989 au fost transformaţi în poliţişti, nu ştiu să se comporte”

Incidentul de la Kaufland, în care poliţiştii au intervenit în forţă încătuşând un bărbat care, deşi s-a opus vehement termoscanării, a insistat să intre în hipermarket, i-a trezit fostului tenismen Ilie Năstase amintiri despre propria experienţă cu oamenii legii. Într-o intervenţie la România TV, Ilie Năstase a spus că aceşti "miliţieni transformaţi în poliţişti după '89" nu au un comportament adecvat şi că, în cazul lui, au fost mult mai agresivi.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 19:47
Ilie Năstase despre „cazul Kaufland”: „Aceşti miliţieni, care după 1989 au fost transformaţi în poliţişti, nu ştiu să se comporte”

Fostul tenismen a relatat că, atunci când a fost oprit în trafic, a avut de-a face cum mai mulţi poliţişti şi „mult mai periculoşi” decât în cazul Kaufland.

Aceşti miliţieni, care după 1989 au fost transformaţi în poliţişti, nu ştiu să se comporte. Dacă ai legea în mână, să o foloseşti frumos. Dar ei nu au educaţie […]„, spune, indignat, Ilie Năstase.

Fostului tenismen i se pare nedrept faptul că oamenii legii din România au salarii şi pensii foarte mari.

Eu am 1.400 de lei pensie. Ei au pensii mari, au salarii mari. Şi aţi văzut cum se comportă? Am văzut că i-au spart capul. Adică dacă refuzăm să ni se ia temperatura trebuie să fim bătuţi? […] Unul din ei i-a dat cu piciorul în cap. A venit un cetăţean şi i-a dat şi lui. Peste tot este la fel…. De ce nu se duc când se bat clanurile? În majoritatea cazurilor, miliţia e de partea lor„, este de părere Ilie Năstase.

Citeşte şi Stenograme în cazul fostului episcop acuzat de viol. Una dintre agresiuni ar fi avut loc în ziua în care episcopul şi-a îngropat mama

Fostul tenismen crede, însă, că ministrul Vela nu are nicio vină în aceste scandaluri în care sunt implicaţi poliţişti.

Nu Vela e de vină. Poliţiştii nu au educaţie […] Ce am văzut la TV m-a indignat„, spune Năstase.

Ilie Năstase a mai spus că nu a avut incidente cu oamenii legii în timpul stării de urgenţă, întrucât a respectat recomandările autorităţilor. Fiind în grupa de risc, Năstase nu a părăsit locuinţa decât în intervalele recomandate de autorităţi.

Am fost la supermarket. Am mers cu bicicleta. Eu m-am mutat de la Bucureşti la Constanţa„, a precizat fostul tenismen.

Reamintim că un scandal a avut loc la un magazin Kaufland din Ferentari, acolo unde un bărbat a refuzat să-i fie luată temperatura. La fața locului au intervenit mai mulți polițiști, care l-au imobilizat şi l-au încătuşat pe bărbat, în ciuda protestelor clienților aflați în fața magazinului. Poliţiştii sunt acum cercetaţi disciplinar.

Citeşte şi Scandal la înmormântare. Preotul şi-a pierdut cumpătul: „Vă înghesuiţi ca nişte animale”

În luna mai 2018, Ilie Năstase a fost dus cu cătuşe la poliţie pentru că nu s-a supus controlului după ce a fost oprit în trafic de agenţii de circulaţie în zona cu restaurante din Parcul Herăstrău. În ziua următoare, Ilie Năstase s-a deplasat pe scuter la Spitalul Floreasca, iar la plecare a fost oprit din nou de Poliţie. Năstase s-a urcat pe scuter, a intrat pe contrasens, a depăşit linia dublă continuă şi a trecut pe roşu. Pentru că nu a vrut să prezinte documentele cerute, a fost dus la secţie şi i s-a întocmit un al doilea dosar penal!

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti l-au condamnat la nouă luni de închisoare cu amânarea executării. Argumentul care a stat la baza acestei decizii a fost „impactul pe care cariera sa l-a avut în promovarea României în lume„.