Ilie Năstase îi face plângere penală lui Mugur Isărescu: „Nu lasă sportul să se dezvolte în România”

Ilie Năstase îi face plângere penală lui Mugur Isărescu. Fostul jucător de tenis a afirmat, duminică, după finala turneului Ţiriac Foundation Trophy, câştigată de jucătoarea română Irina Begu, că întrecerea ar fi trebuit să aibă loc la Arenele BNR.

18 sept. 2022, 21:35
Ilie Năstase îi face plângere penală lui Mugur Isărescu: „Nu lasă sportul să se dezvolte în România”

Ilie Năstase îi face plângere penală lui Mugur Isărescu. Enervat la culme, fostul sportiv îl acuză pe Guvernatorului Băncii Naționale că „nu lasă sportul să se dezvolte în România”.

Ilie Năstase îi face plângere penală lui Mugur Isărescu

Îmi era dor de un turneu de tenis, dar locaţia nu este potrivită. Trebuia să fie la BNR, aş fi dorit la BNR, unde s-a scris istorie de 100 de ani şi vreau să îl atenţionez în acest fel pe tovarăşul guvernator al BNR că, în loc să pună semnătura pe o sticlă de vin, toţi guvernatorii o pun pe o bancnotă.

Şi vreau să îl atenţionez că îi fac plângere penală că nu lasă sportul să se dezvolte în România, tenisul. De mâine îi fac plângere penală. Terenul nu este al lui, este al românilor, eu m-am născut acolo, nu este terenul lui proprietate privată„, a afirmat Ilie Năstase.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Ilie Năstase după divorțul dintre Simona Halep şi Toni Iuruc

Fostul tenismen a felicitat-o apoi pe Irina Begu pentru victoria în faţa jucătoarei maghiare Reka-Luca Jani, cu 6-3, 6-3. „O felicit pe Irina Begu. Publicul care a venit astăzi este de la BNR şi sper să se întoarcă la loc, pentru că eu până la anul vreau să rezolv problema asta„, a mai spus Ilie Năstase. Jucătoarea română de tenis Irina Begu, a doua favorită, a câştigat turneul Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, duminică, după ce a învins-o pe maghiara Reka-Luca Jani, cu 6-3, 6-3, în finala desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

Irina Begu a cucerit al doilea său titlu din acest an, după titlul WTA 250 de la Palermo. Begu s-a mai impus la Bucureşti, în 2017, la antepenultima ediţie a turneului WTA 250 din Capitală. Begu a câştigat un cec de 15.000 de dolari şi 160 de puncte WTA, în timp ce Jani a fost recompensată cu 8.000 de dolari şi 95 de puncte WTA.