Ilie Năstase, noul căpitan-nejucător al echipei de FED Cup a României

Federația Română de Tenis a anunțat, joi, că Ilie Năstase este noul căpitan-nejucător al echipei de Cupa Federației a României.

20 oct. 2016, 14:48
Ilie Năstase, noul căpitan-nejucător al echipei de FED Cup a României

FRT a anunțat că Alina Cercel-Tecșor va rămâne alături de echipă și va fi antrenor. Conducătorii federației au anunțat că „mutare face parte din noul plan al FRT de a concentra toate valorile tenisului românesc în jurul echipei”.

ROMANIA BELGIA FED CUP. Meciul România – Belgia din Fed Cup se va juca la Bucureşti

Primul meci al României cu Ilie Năstase antrenor-nejucător va avea loc în 2017, la București, pe 11 și 12 februarie, cu Belgia.

„Eu am făcut ce au zis ele, jucătoarele. Aşa am înţeles de la domnul Cosac (n.r. – George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis). Eu am mai fost cu ele pe la Budapesta, acum vreo zece ani. N-am mai fost conectat la treaba asta de mult. Ce pot să fac eu? Să fiu pe scaun acolo, să le susţin moral. N-am ce sa fac mai mult. Ştiu că jucăm cu Belgia din câte am înţeles, dar n-am niciun contact cu federaţia, de antrenat sau de altceva. Ştiu că doar trebuie să stau pe scaun. Cred că fetele se antrenează prin turnee şi doar vin la Cupa Federaţiei. Fiecare are un antrenor, eu sunt doar căpitan-nejucător”, a declarat Ilie Năstase pentru Mediafax.