Ilie Năstase: O să ajungem ca ăştia să-şi pună steagul Ungariei pe Arcul de Triumf

Critici dure ale fostului mare tenismen, Ilie Năstase, legate de gestul hocheiştilor de etnie maghiară de a intona imnul Ungariei. Năstase a declarat pentru Adevărul că este şocat de faptul că un astfel de gest n-a fost pedepsit. "Ştiţi când va merge bine România? Când UDMR-ul n-o să mai fie la putere!", a spus Năstase.

RomaniaTV.net
18 dec. 2011, 12:54
Ilie Năstase: O să ajungem ca ăştia să-şi pună steagul Ungariei pe Arcul de Triumf

Ilie Năstase a rămas siderat în momentul în care a aflat de incidentul de vineri seară de la Miercurea Ciuc, notează Adevărul.

„Dacă eram colegul lor, în acel moment eu ieşeam de pe gheaţă. Dacă vor să cânte imnul Ungariei, s-o facă la ei acolo, dar nu în tricoul echipei naţionale a României”.

Fostul tenismen este uluit şi de faptul că un astfel de gest n-a fost pedepsit.

„Măcar opinia publică trebuie să ia atitudine, dacă cei din staff-ul federaţiei sau a Comitetului Olimpic Român nu fac nimic. Dar, aşa sunt oamenii de pe la noi, nepăsători, insensibili”.

Ilie Năstase spune că întreaga atitudine sfidătoare a ungurilor este din cauza oamenilor politici.

„O să ajungem ca ăştia să-şi pună steagul Ungariei pe Arcul de Triumf, iar noi să nu facem nimic. Pentru că aşa sunt oamenii de pe la noi, insensibili. N-am mai văzut nicăieri prin lume ca o minoritate, precum cea a ungurilor, să aibă atâtea drepturi cum au la noi. Eu am mai zis, dar pe mine nu mă ascultă nimeni, de ce noi, românii, n-avem aceleaşi drepturi la Budapesta? Ştiţi când va merge bine România? Când UDMR-ul n-o să mai fie la putere!”, a mai spus Ilie Năstase.

„Am auzit, recent, că unul şi-a pus la casă steagul Ungariei, altul şi-a pus la căruţă numere maghiare. Mie, dacă nu-mi mai place în România, plec şi gata. Oricum, să stea liniştiţi ungurii. Niciodată n-o să-i lase românii să-şi câştige autonomia să  facă ce mai vor ei“, a concluzionat Năstase.