Ilie Sârbu, despre viitorul preşedinte al PSD: Să semene cu Ponta, adică tânăr, inteligent şi ponderat

Viitorul preşedinte al PSD, în cazul în care Victor Ponta ajunge la Cotroceni, va trebui să fie un om tânăr, inteligent, iar condiţia sine-qua-non este să nu aibă probleme cu justiţia, a declarat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, pentru Radio France Internationale. El mai precizează în acelaşi scenariu că numele viitorului prim-ministru va fi anunţat după alegerile prezidenţiale.

RomaniaTV.net
28 iul. 2014, 10:49
Ilie Sârbu, despre viitorul preşedinte al PSD: Să semene cu Ponta, adică tânăr, inteligent şi ponderat

Cum ar trebui să fie viitorul preşedinte al PSD, în cazul în care Victor Ponta ajunge la Cotroceni? Ilie Sârbu crede că „ar trebui să semene cu domnul Ponta, sigur, nu fizic. Adică să fie un om tânăr, un om inteligent, un om ponderat, echilibrat, să aibă răbdare să discute cu oamenii, să se apropie de oamenii din partid”.

Întrebat dacă una dintre condiţii este să nu aibă probleme cu justiţia, senatorul PSD a răspuns: „Aia în primul rând, în primul rând, deja e o condiţie sine-qua-non”. Întrebat dacă asta nu-l exclude pe Liviu Dragnea, Sârbu a replicat: „Deocamdată, nu. El are o problemă pe care noi am tratat-o ca o problemă politică, cea cu referendumul. Dacă apar şi alte lucruri, vom vedea”.

Ilie Sârbu a afirmat că numele viitorului premier, în cazul mutării lui Ponta la Palatul Cotroceni, va fi discutat în PSD doar după alegerile prezidenţiale.

Ilie Sârbu, despre fuziunea PNL-PDL: Liberalii sunt uşor NAIVI, nu ei vor fi vioara întâi

„Tot dânsul (Victor Ponta) a spus şi lucrul ăsta, că nominalizarea se va face după, nu se va merge în tandem, cum altă dată s-a mers şi n-am avut nici un beneficiu din chestia asta. Probabil că el are în cap un anumit nume, are o anumită persoană sau una sau două sau poate trei din care ne va propune un nume, nu va lua decizia singur. Dar cred că pe aceeaşi linie va trebui să meargă, să fie un om tânăr, un om energic, puternic, un om care să fie foarte bine angrenat în aceste structuri de care am vorbit, europene şi nu numai (…). Ne trebuie un om serios, care să n-aibă probleme cu justiţia, să nu aibă probleme nici cu partenerii noştri de dialog”, spune Ilie Sârbu.

El precizează că viitorul premier nu va trebui să fie neapărat membru PSD: „Nu, asta a spus-o şi domnul Ponta. Nu putem să avem tot. De aia un gest inteligent pe care l-a făcut domnul Ponta a fost atunci când preşedinţia Senatului n-a dat-o unuia dintre colegii mei (…). S-a mers tocmai pe ideea aceasta, să arătăm că nu dorim să devenim partid-stat, că nu dorim tot, toată puterea”.


loading...
Partenerii noștri