Iliescu: Guvernul a manifestat seninătate şi echilibru în chestiunea listelor pentru referendum

Ion Iliescu a răspuns, miercuri, afirmaţiilor făcute de către preşedintele interimar, Crin Antonescu, potrivit căruia Guvernul a dat dovadă de timiditate şi ezitare în chestiunea listelor pentru referendum. Preşedintele de onoare al PSD a declarat pentru Mediafax că Executivul nu a vrut să interfereze, manifestând astfel seninătate şi echilibru.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 09:49
Iliescu: Guvernul a manifestat seninătate şi echilibru în chestiunea listelor pentru referendum

Întrebat cum priveşte faptul că preşedintele interimar Crin Antonescu a acuzat Guvernul de timiditate şi ezitare în chestiunea listelor pentru referendum, Iliescu a răspuns: „Nu am reţinut acest aspect, ci doar îndemnul de a nu se lăsa intimidaţi de tot felul de intervenţii – şi aici are dreptate – mai ales domnul Băsescu, e stilul său de a apela la asemenea lucruri”.

„Guvernul cred că a arătat şi seninătate şi echilibru, nu a vrut să se interferze, acordă toată încrederea Curţii Constituţionale, nimic altceva”, a continuat Iliescu.

Fostul preşedinte al României a spus că ideea de a verifica listele electorale este o chestiune solicitată de Curtea Constituţională, la care Guvernul caută soluţia adecvată:

„Trebuia din recensământ să se desprindă doar situaţia populaţiei, iar Instititul Naţional de Statistică a dat şi un element la recensământ: avem o populaţie stabilă de 19 milioane, din care 4 milioane sunt până în 18 ani, deci avem 15 milioane votanţi. 8,5 milioane care au venit la vot înseamnă 60% prezenţă la vot. Asta e situaţia de care Curtea Constituţională nu poate să nu ţină seama”.