Iliescu: Anunţul privind suspendarea lui Băsescu, o acţiune tactică. USL nu are majoritate

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune că anunţul liderilor USL privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu este mai degrabă o acţiune tactică, de strategie, pentru că Opoziţia nu dispune de suficiente voturi în Parlament pentru ca un astfel de demers să aibă succes.

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 10:51
Iliescu: Anunţul privind suspendarea lui Băsescu, o acţiune tactică. USL nu are majoritate

„Sunt acţiuni strategice şi tactice. Eu cred că acum este un pas tactic, pentru că practic nu prea există majoritatea parlamentară necesară pentru a realiza aşa ceva. (…) Este un act politic, pentru a trage un semnal în legătură cu respectarea locului şi rolului care îi revine preşedintelui în cadrul societăţii româneşti”, a declarat joi, la Piteşti, Ion Iliescu, potrivit Agerpres.

Ion Iliescu consideră că un eventual referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu ar putea avea succes, însă principala problemă a opoziţiei o reprezintă lipsa majorităţii parlamentare necesare pentru suspendare.

„În 2007 a fost o suspendare care a avut un suport politic parlamentar suficient, în schimb societatea nu era pregătită pentru aşa ceva şi de aceea, când s-a supus votului cetăţenilor, suspendarea s-a întrerupt. Acum cred că electoratul ar fi pregătit pentru o asemenea chestiune, dar cred că nu avem majoritatea parlamentară necesară pentru realizarea ei”, a explicat preşedintele de onoare al PSD.

Anterior, Ion Iliescu declarase pentru Ziare.com că ar exista zeci de motive pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, dar problema este lipsa unei majorităţi în Parlament, care să susţină un astfel de demers.

„Problema fundamentală e dacă există o majoritate parlamentară decisă să realizeze susţinerea unei acţiuni, altfel, nu ştiu. Motive sunt nu unul, ci zeci, dacă se face o treabă serioasă”, a spus preşedintele de onoare al PSD.

Preşedinţii PSD, PNL şi PC au anunţat miercuri că, în urma declaraţiilor şefului statului referitoare la îngheţarea pensiilor şi salariilor, au solicitat juriştilor din partidele lor să pregătească pentru luni un raport în care să fie evaluată posibilitatea declanşării procedurilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.


loading...