Iliescu despre achitarea lui Năstase: Justiţia a judecat cum trebuie

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la RFI că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat "cum trebuie" în dosarul "Mătuşa Tamara", în care Adrian Năstase a fost achitat.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 15:59
Iliescu despre achitarea lui Năstase: Justiţia a judecat cum trebuie

Ion Iliescu e de părere că achitarea fostului premier Adrian Năstase în dosarul „Mătuşa Tamara” este corectă. El spune că s-a aşteptat ca justiţia să judece „cum trebuie”.

„Credeam că justiţia o să judece cum trebuie. Cel mai supărător lucru este această tracasare în justiţie a lui Năstase. Altminteri, cred că oamenii au judecat cum trebuie”, declară fostul şef al statului.

În legătură cu declaraţiile unor reprezentanţi ai PDL care s-au arătat surprinşi de verdictul instanţei, spunând că se aşteptau la o condamnare, Ion Iliescu spune: „Faptul că unii sunt dezamăgiţi, asta e o notă a caracterului şi calităţii lor”.

Întrebat cum crede că se va reflecta în viitorul raport pe justiţie al Comisiei Europene achitarea lui Adrian Năstase în dosarul „Mătuşa Tamara”, în condiţiile în care Bruxelles-ul a cerut întotdeauna condamnarea „peştilor mari”, Ion Iliescu a răspuns: „Nu cred că cineva este interesat de pescuit oceanic în această privinţă, ci de justiţie corectă”.

Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, joi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru faptele de corupţie imputate de procurorii Direcîţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, au fost achitaţi şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de corupţie.

Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.