Iliescu: Geoană este de o obrăznicie fără seamăn

Ion Iliescu l-a criticat foarte dur pe Mircea Geoană pentru declaraţiile făcute de senator după excluderea sa din PSD.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 18:21
Iliescu: Geoană este de o obrăznicie fără seamăn

„Acest om a dovedit că nu a învăţat nimic”, a spus Iliescu, referindu-se la „contribuţia” lui Geoană la pierderea alegerilor şi din 2004 şi din 2009.

Concret, Iliescu i-a reproşat lui Geoană că şi-a asumat cele 5 milioane de voturi de la prezidenţialele din 2009, explicând că aceste voturi au fost rezultatul muncii oamenilor din partid.

„El şi-a permis să piardă voturile…El n-a explicat nici până astăzi motivul pentru care a mers în acea noapte la Vîntu. Aţi văzut ce penibil a fost… „, a spus Iliescu, acuzându-l pe şeful Senatului că îşi permite „asemenea obrăznicii”.

Despre eventuale plecări din partid, în urma excluderii lui Mircea Geoană, preşedintele de onoare a arătat că senatorul „îşi face iluzii că are oameni în spate”.

Întrebat cum răspunde acuzaţiilor lui Geoană la adresa sa că este o „piază rea” pentru PSD şi cu privire la „mentalitatea bolşevică” din partid, Iliescu a spus sec că aceasta este „marca şi autocaracterizarea pe care şi-o face” şeful Senatului.

„Este de o obrăznicie fără seamăn”, a conchis Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD, a mai precizat că a votat pentru excluderea lui Mircea Geoană din partid şi şi-a exprimat speranţa că PSD va avea de câştigat în plan politic şi moral de pe urma acestei decizii.