Iliescu nu s-a răzgândit: Geoană îşi merită porecla

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Piteşti, că Mircea Geoană nu îi cerea în general sfatul, menţionând că porecla pe care preşedintele Senatului a primit-o de la el "a avut un fundament".

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 21:27
Iliescu nu s-a răzgândit: Geoană îşi merită porecla

„În general nu îmi cerea sfatul. Eu nu am avut de ce să-l caut. Să ştiţi că porecla pe care a primit-o de la mine a avut un fundament… Cert este că trebuie să respecte Statutul partidului”, a spus Iliescu.

El a subliniat că Mircea Geoană nu mai trebuie audiat încă o dată în Comisia Arbitraj şi Integritate Morală a PSD, aşa cum a cerut, pentru că această soluţia acestui for este înaintată Comitetului Executiv, for decizional.

Ion Iliescu a dat asigurări că susţine actuala conducere a partidului.

„Diferenta între mine şi băieţii tineri este că eu am trecut prin tinereţe. Ştiu ce înseamnă imboldurile acesteia. Fiecare acţionează aşa cum crede şi cum poate. Am sprijinit şi voi sprijini conducerea mai tânără a partidului. Eu sper ca aceste procese să întărească, nu să slăbească partidul”, a adăugat Ion Iliescu.

Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional excluderea lui Mircea Geoană din partid.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN a votat unanim ca recomandarea Comisiei de integritate de excludere a lui Mircea Geoană din partid să fie supusă dezbaterii Comitetului Executiv.

Ponta a anunţat, luni, că a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru 22 noiembrie, la şedinţă urmând să fie invitat şi Mircea Geoană, în cazul căruia există o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate.

O parte dintre liderii judeţeni ai PSD, precum şi câţiva parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoană, dacă acesta va decide înfiinţarea unui nou partid, după iminenta excludere din PSD, la Comitetului Executiv din 22 noiembrie.


loading...
Partenerii noștri