Iliescu, un „cancer” pentru Geoană ASCULTĂ ÎNREGISTRAREA AUDIO de la CEx

Ion Iliescu l-a pus la zid Mircea Geoană în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de marţi, în care s-a decis excluderea senatorului din partid, potrivit unei înregistrări audio prezentată exclusiv de RTV. Iliescu s-a pronunţat fără rezerve pentru ca senatorul să fie dat afară din partid.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 10:50
Iliescu, un „cancer” pentru Geoană ASCULTĂ ÎNREGISTRAREA AUDIO de la CEx

„Experienţa mea cu domnul Geoană a început cu un moment de tristeţe pentru mine. Trimis ambasador în Statele Unite de către mine, în funcţie, la câteva luni, am pierdut. A fost prima mea înfrângere în istoria la care am participat, în toate alegerile la care am participat. În 96, am pierdut. Primul ambasador care s-a grăbit să trimită o scrisoare de felicitare noului preşedinte, Emil Constantinescu, a fost Mircea Geoană. Dar numai că l-a felicitat”, a spus Iliescu.

Mircea Geoană l-a întrebat de unde ştie.

„Ştiu de la Emil Constantinescu. Păstrează textul telegramei în care nu numai că l-ai felicitat. Dar i-ai şi mulţumit că a scăpat ţara de un cancer. De Iliescu şi PSD”, i-a răspuns Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD i-a reproşat lui Geoană şi contribuţia la pierderea alegerilor.

„O contribuţie la pierderea alegerilor din 2004 a avut şi domnul Geoană, una chiar decisivă. Pentru că s-a apucat în calitate de candidat pentru postul de premier, în care îl anunţase domnul Năstase, să iasă în public şi să-şi dea cu părerea, că pe noi nu ne interesează voturile PRM-ului. Exact voturile PRM-ului au fost suficiente ca să asigure victoria lui Băsescu. Asta ne-a produs o mare amărăciune tuturor”, a atacat Iliescu.

„Toate declaraţiile lui sunt jignitoare când o face pe grozavul şi spune că v-am adus 5 milioane de voturi şi nu m-aţi apreciat. Membrii partidului sunt îndreptăţiţi să spună: noi ţi-am adus 5 milioane de voturi şi tu le-ai irosit. Asta e concluzia pe care un om cinstit, corect şi decent trebuie să o tragă şi să o exprime”, a continuat Iliescu şirul acuzaţiilor la adresa lui Geoană.

Iliescu a precizat că el s-a opus excluderii lui Geoană, pentru că este „tolerant”, dar l-a acuzat pe senator că nu are „mentalitatea” de a fi în echipă.

„Toată această problemă care a apărut între domnul Geoană şi partid nu e legată de momentele punctuale. Dar firesc e preşedintele Senatului, membru al PSD, nu te consulţi tu cu partidul căruia aparţii? Asta înseamnă conştiinţa de membru al unui partid indiferent în ce funcţie publică te afli. Pentru domnul Geoană nu există această mentalitate, el nu a căpătat mentalitatea”, a arătat Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a arătat că, pentru funcţia de preşedinte de partid, trebuia impusă o vechime minimă de 10 ani.

„Nu o avea domnul Geoană. S-a dovedit că nu are vechimea şi că nu ştie ce înseamnă muncă de partid şi nu are trăsăturile de caracter ale unui om format, militant al aprtidului. A considerat că lui i se datorează toate, că sunt meritele lui excepţionale de mare diplomat căruia i se cuvenea. (…) Ca o concluzie. Trebuie să încheiem această chestiune pentru că, din păcate, noi pierdem astăzi, în toate aceste zile, din această discuţie în legătură cu domnul Geoană. Noi pierdem ca partid. Sunt convins că unele estimări care se fac, am cam pierdut ca partid”, a conchis Iliescu.