Iliescu, unui revoluţionar care i-a reproşat că are 10.000 de lei pensie: Vorbeşti prostii, am 6000!

Fostul şef de stat Ion Iliescu i-a spus, luni, unui revoluţionar care i-a reproşat că are 10.000 de lei pensie, că vorbeşte prostii şi că pensia lui e, de fapt, de 6.000 de lei.

RomaniaTV.net
08 oct. 2012, 09:36
Iliescu, unui revoluţionar care i-a reproşat că are 10.000 de lei pensie: Vorbeşti prostii, am 6000!

„Cât aveţi pensie? Aveţi o sută de milioane (lei vechi – n.r.) pe lună?”, l-a întrebat un revoluţionar pe Iliescu, în faţa sediului central al PSD, unde fostul preşedinte venise să discute cu protestatarii.

„Vorbeşti prostii, am 6.000 de lei!”, a replicat Iliescu.

„Da? Da’ de ce nu are şi revoluţionarul ăla o mie de lei? De ce nu?”, a spus revoluţionarul.

Iliescu a precizat că el a dat legile privind revoluţionarii la finalul mandatului său de preşedinte şi că prevederi din aceste legi au fost eliminate de către Guvernul Boc.

„Boc a anulat aplicarea legii. Sorin Meşter şi actualul guvern caută să o reintroducă”, a spus Iliescu.

În condiţiile în care revoluţionarii l-au apostrofat, reproşându-i că nu a făcut nimic pentru ei şi că Guvernul Ponta, la patru luni de la preluarea mandatului, nu a rezolvat problemele lor, Iliescu le-a transmis că îi lasă în pace.

„E lipsă de respect elementar ce faceţi voi. Dacă nici eu nu v-am ajutat…Vă las în pace. Dacă nu vreţi să fiţi rezonabili, vă las în pace. Adio!”, le-a spus Iliescu revoluţionarilor, care au interpretat spusele sale ca pe o ameninţare.

„Ce e asta? Ne ameninţaţi?”, i-au spus revoluţionarii lui Iliescu, în timp ce acesta părăsea spaţiul destinat protestatarilor, îndreptându-se spre sediul central al PSD.