Iluminatul festiv și luminile din Târgul de Crăciun din Piața Constituției au fost aprinse. Nicuşor Dan: „Anul acesta o să fie mai multe beculeţe ca anul trecut”

Iluminatul festiv din Capitală și luminile din Târgul de Crăciun din Piața Constituției au fost aprinse, joi, 30 noiembrie. Luminile au fost aprinse de trei elevi olimpici.

30 nov. 2023, 23:43

Anul acesta, iluminatul festiv din Capitală și luminile din Târgul de Crăciun din Piața Constituției au au fost aprinse de trei elevi care au luat medalii de aur în acest an la Plimpiada Internațională de Matematică din Japonia.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat cu această ocazie că au fost cumpărate instalații în valoare de 5 milioane de lei, iar instalarea a costat apoximativ 2 milioane de lei.

„Nu mai suntem la nivelul 2018-2019 pentru că încercăm să facem un echilibru bugetar, dar mult mai multe decât anul trecut. Adică anul trecut le-am pus doar pe cele pe care le aveam cumpărate şi am plătit cam două milioane de lei pe instalare, anul acesta am pus cam 2 milioane de lei şi ceva pe instalare şi 5 milioane pe cumpărare, deci o să fie mult mai multe ca anul trecut, dar nu întrecem măsura”, a declarat Nicuşor Dan.

Citește și: Cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023. Cine vine aici trebuie să aibă portofelul plin

Edilul a prezentat principalele atracții din Târgul de Crăciun din Piața Constituției.

„Sunt foarte bucuros că mulţi bucureşteni au venit deja în seara aceasta, după cum vedeţi, este plin. E un târg cu acces gratuit. Îi aşteptăm pe bucureşteni în fiecare zi până pe 26 decembrie. O să fie concerte. Există Casa lui Moş Crăciun. Moş Crăciun o să vină pe 15 decembrie, dar până atunci primeşte scrisori în Casa lui Moş Crăciun. Există alte activităţi pentru copii. Există, ca în fiecare an, meşteşugari care vând diverse lucruri, există mâncare, şi tradiţională şi internaţională. E un loc în care oamenii se simt bine. Suntem bucuroşi”, a continuat edilul.

Nicușor Dan s-a întânit miercuri, la sediul PMB, cu cei trei olimpici – Andrei Chiriță, David Anghel și Pavel Ciurea. Aceștia au fost însoțiși de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București.

În Târgul de Crăciun din Piața Constituției a fost amplasat un brad înalt de 30 de metri, realizat pe o structură metalică îmbrăcată în cetină.

Citește și: Au apărut primele imagini de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, care își deschide porțile de Sfântul Andrei. A fost amplasat și bradul de 30 de metri înălțime

Târgul de Crăciun din Piața Sfatului și-a deschis porțile

Mii de brașoveni și turiști au umplut până la refuz Piața Sfatului și străzile adiacente, pentru a număra secundele până la momentul în care sute de mii de luminițe au anunțat începutul sărbătorilor de iarnă la Brașov.

„Primele luminiţe care au anunţat «Decembrie de poveste la Braşov» au fost cele peste 200.000 de leduri din Bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului. Alte sute de mii de luminiţe s-au aprins în centrul Braşovului. Din 6 decembrie, odată cu deschiderea patinoarului din Piaţa Sf. Ioan, 1,2 milioane de luminiţe vor anunţa venirea Crăciunului în oraşul nostru”, anunţă Primăria Braşov.

Ceremonia de aprindere a iluminatului festiv a fost precedată de un show cu lasere, iar după aprindere luminiţelor, în centrul vechi al oraşului Horia Brenciu a susţinut un concert.

Pentru a reduce condumul de energie electrică, în unele zone luminițele de sărbători vor fi oprite pe timpul nopții, în intervalul 1.00 – 6.00, iar în centrul istoric, în același interval, va fi redus fluxul luminos.

„Le-am pregătit braşovenilor şi turiştilor o lună plină de evenimente. Avem Târg de Crăciun, carusel, bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului, dar şi cele din cartiere, luminiţe în tot oraşul, evenimente la instituţiile noastre culturale, avem o lună decembrie plină de bucurie. Îi aşteptăm pe toţi românii să se bucure alături de noi. La Mulţi Ani, Braşov, La Mulţi Ani, România”, le-a transmis primarul Allen Coliban braşovenilor şi turiştilor din Piaţa Sfatului.