Imagine şocantă. Un pacient suspect de coronavirus, izolat într-un tub de plastic. S-a anunţat posibila cauză a virusului ucigaş FOTO

Virusul ucigaş din China se extinde cu o viteză halucinantă. Autorităţile au luat măsuri extreme în ceea ce îi priveşte pe suspecţii de coronavirus. Un pacient a fost izolat într-un tub de plastic, pe aeroportul Huizhou, pentru a se asigura că nu transmite virusul cadrelor medicale.

RomaniaTV.net
23 ian. 2020, 08:16

UPDATE: Al doilea oraş, în carantină. Huanggang va fi închis de la miezul nopții pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Carnea de şarpe este posibila sursă a noului coronavirus 2019‐nCoV, care provoacă forma letală de pneumonie din China, susţine o echipă de cercetători chinezi.

Într-un articol publicat în Journal of Medical Virology este indicat că majoritatea pacienţilor infectaţi cu 2019‐nCoV au avut contact cu animale în piaţa Huanan din Wuhan, unde sunt vândute de la păsări la lilieci, şerpi şi animale domestice. Piaţa a fost închisă de la izbucnirea epidemiei.

Pentru a determina sursa virusului, am realizat o analiză secvenţială amplă şi o comparaţie cu un codon relativ asemănător (RSCU) de la diferite specii de animale, pornind de la secvenţe existente ale noului coronavirus 2019‐nCoV, spun cercetătorii.

 

Oraşul chinez Wuhan este plasat parţial în carantină

Rezultatele obţinute din analize sugerează că 2019‐nCoV pare să fie un virus recombinat între coronavirsului de liliac şi unul cu origine necunoscută. Recombinarea a avut loc în glicoproteina virală, care recunoaşte receptorul de la suprafaţa celulei. În plus, spun oamenii de ştiinţă, descoperirea sugerează că şarpele este cel mai probabil sursa pentru 2019-nCoV, potrivit News.ro.

Oraşul chinez Wuhan este plasat parţial în carantină, începând de joi, au decis autorităţile care încearcă astfel să oprească răspândirea virusului care a ucis deja 17 persoane.