Imaginea care a emoționat internetul! O asistentă și-a riscat viața pentru a consola un bebeluș infectat cu COVID

Moment emoționant la un spital din Italia! O asistentă a fost surprinsă în timp ce îmbrățișează un bebeluș cu coronavirus pentru a-l consola.

08 apr. 2021, 09:10
Imaginea care a emoționat internetul! O asistentă și-a riscat viața pentru a consola un bebeluș infectat cu COVID

Moment emoționant la un spital din Italia! O asistentă a fost surprinsă în timp ce îmbrățișează un bebeluș cu coronavirus pentru a-l consola.

Matteo a fost internat la începutul lui martie din cauza unor probleme intestinale, însă micuțul a rămas singur într-un salon atunci s-a descoperit că avea COVID. Imaginea cu asistenta îmbrăcată în combinezon de protecție care ținea în brațe bebelușul a ajuns virală pe internet.

„Nu m-am gândit de două ori, m-am apropiat să-l consolez. Părea că are nevoie de contact uman și nu m-am gândit de două ori, am tras bara în jos și am stat lângă el”, a spus asistenta pentru presa locală.

„Am primit atât de multe complimente, iar cineva mi-a scris: „Katia bună, continuă”. În fotografie eram eu, dar toți colegii mei au făcut același lucru în toată perioada în care copilul a fost internat în spital”, a mărturisit asistenta.

Fotografia cu bebelușul a ajuns și la mama acestuia pentru a fi sigură cu micuțul de șapte luni e îngrijit bine, potrivit CentroPagina.it.

Părinții copilului au trimis o scrisoare de mulțumire medicilor din secție, pentru umanitatea arătată față de fiul lor.

O asistentă medicală a născut un bebeluş cu anticorpi, după ce s-a vaccinat cu Moderna

O asistentă medicală din sudul Floridei a născut un bebeluş cu anticorpi, după ce s-a vaccinat împotriva Covid cu serul Moderna. Femeia era gravidă în 36 de săptămâni, când a primit prima doză de vaccin, iar la scurt timp a născut, scrie The Guardian.

Paul Gilbert și Chad Rudnick au spus că femeia, angajată în domeniul sănătății, deci în prima linie, a născut o fetiță puternică și sănătoasă la trei săptămâni după vaccin. Sângele bebelușului a fost analizat din cordonul ombilical, fiind astfel detectați anticorpii.

Astfel, există potențial de protecție și reducere a riscului de infecție din Sars-CoV-2 datorită vaccinării mamei.

„Din câte știm, acesta este primul caz din lume raportat al unui nou-născut cu anticorpi după vaccinare”, a declarat Gilbert: „Am testat cordonul ombilical al bebelușului pentru a vedea dacă anticorpii au trecut de la mamă la bebeluș, ceea ce vedem că se întâmplă cu alte vaccinuri administrate în timpul sarcinii”.

 


loading...
Partenerii noștri