O asistentă medicală a născut un bebeluş cu anticorpi, după ce s-a vaccinat cu Moderna

O asistentă medicală din sudul Floridei a născut un bebeluş cu anticorpi, după ce s-a vaccinat împotriva Covid cu serul Moderna. Femeia era gravidă în 36 de săptămâni, când a primit prima doză de vaccin, iar la scurt timp a născut, scrie The Guardian.

17 mart. 2021, 14:40
O asistentă medicală a născut un bebeluş cu anticorpi, după ce s-a vaccinat cu Moderna
O asistentă medicală a născut un bebeluş cu anticorpi

O asistentă medicală a născut un bebeluş cu anticorpi. Concluziile celor doi medici, Paul Gilbert şi Chad Rudnick, care spun că bebeluşul are anticorpi, au apărut deocamdată într-un articol și mai trebuie verificate.

Paul Gilbert și Chad Rudnick au spus că femeia, angajată în domeniul sănătății, deci în prima linie, a născut o fetiță puternică și sănătoasă la trei săptămâni după vaccin. Sângele bebelușului a fost analizat din cordonul ombilical, fiind astfel detectați anticorpii.

Astfel, există potențial de protecție și reducere a riscului de infecție din Sars-CoV-2 datorită vaccinării mamei.

Citeşte şi: Un alt pacient vaccinat cu AstraZeneca a murit. Reacţii adverse dure în cazul altor două persoane

O asistentă medicală a născut un bebeluş cu anticorpi

Din câte știm, acesta este primul caz din lume raportat al unui nou-născut cu anticorpi după vaccinare”, a declarat Gilbert: „Am testat cordonul ombilical al bebelușului pentru a vedea dacă anticorpii au trecut de la mamă la bebeluș, ceea ce vedem că se întâmplă cu alte vaccinuri administrate în timpul sarcinii”.

Este nevoie de cercetări suplimentare pentru a se afla dacă sugarii sunt protejați de acești anticorpi, astfel că cei doi medici îi îndeamnă pe ceilalți să creeze registre de sarcină și alăptare și să facă studii de eficacitate și siguranță ale vaccinurilor Covid-19 la femeile însărcinată și care alăptează.

Studiile ulterioare trebuie să determine cât va dura această protecție”, a spus Chad Rudnick, potrivit Mediafax.