Imaginea cu care Simona Halep şi-a surprins fanii de Paşte. Ce se întâmplă cu suspendarea pentru dopaj FOTO

Simona Halep aşteaptă decizia în scandalul de dopaj care i-a întererupt cariera la US Open 2022 şi va petrece primul Paște în stare de suspendare.

15 apr. 2023, 13:19
Imaginea cu care Simona Halep şi-a surprins fanii de Paşte. Ce se întâmplă cu suspendarea pentru dopaj FOTO

Imaginea cu care Simona Halep şi-a surprins fanii de Paşte. Sportiva a postat o fotografie în care apare zâmbitoare, aflându-se cel mai probabil alături de familie, iar fanii au reacţionat imediat, transmiţându-i toate cele bune.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu Simona Halep. Prima reacţie despre retragerea din tenis: „Îmi pare rău”

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022. În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare!

Cazul Simonei Halep va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb. Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

Citeşte şi: Cum a fost contaminată Simona Halep. Dezvăluire-şoc în cazul de dopaj al fostului lider WTA