Imaginea din Herson care face „cât 1000 de cuvinte”! Ucrainenii își încarcă telefoanele la un generator din centrul orașului

Anton Gerașcenko, ministrul Afacerilor Interne, a postat pe Twitter o imagine din Herson care face"cât o mie de cuvinte". Înainte de a se retrage din orașul din sudul Ucrainei, după opt luni de ocupație, rușii au distrus sistemul de electricitate, iar oamenii au fost nevoiți să își încarce telefoanele la un generator, în piața centrală din oraș.

15 nov. 2022, 13:10
Imaginea din Herson care face „cât 1000 de cuvinte”! Ucrainenii își încarcă telefoanele la un generator din centrul orașului

Anton Gherscenko, ministrul Afacerilor Interne, a postat o imagine cu un impact emoționant din Herson, care descrie perfect dezastrul lăsat în urmă de urși.

Ucrainenii din Herson au fost lăsați fără căldură, apă, electricitate, mâncare și medicamente

„Șase zile fără electricitate. Oamenii își încarcă telefoanele în piața principală de la un generator adus de un voluntar”, a scris Gerașcenko pe Twitter.

Citiți și: Zelenski a vizitat Herson, orașul din sudul Ucrainei eliberat de sub ocupaţia forţelor ruse: „Suntem gata pentru pace!”

Autoritățile ucrainene au anunțat că operatorii de comunicații din oraș au transmis că serviciul de telefonie a fost reparat, iar un punct public de acces la internet wireless va începe să funcționeze astăzi.

Volodimir Zelenski a declarat luni seară că Rusia a distrus „toată infrastructura crucială” din orașul din sudul Ucrainei recucerit săptămâna trecută.

„Înaintea iernii, ocupanţii ruşi au distrus absolut toată infrastructura crucială”, a spus preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, după ce a vizitat luni oraşul Herson.”Absolut toate facilităţile importante din oraş şi regiune sunt distruse”, a declarat președintele ucrainean.

Zelenski vizitat ieri oraşul proaspăt recucerit de armata ucraineană și a spus că armata lui Putin a lăsat în Herson aceleaşi atrocităţi ca în alte regiuni.

„S-au găsit cadavrele celor ucişi: cele ale unor civili şi ale unor militari. În regiunea Herson, armata rusă a lăsat în urmă aceleaşi atrocităţi ca şi în alte regiuni ale ţării noastre, unde a putut să intre”, a declarat Zelenski.

Citiți și: Josep Borrell, despre retragerea trupelor rusești din Herson: ”Este un punct de inflexiune în războiul din Ucraina”