Imaginea zilei vine din Suceava. Mască desenată pe faţa unui profesor, pe o fotografie de campanie trimisă de IPJ! Poza a făcut senzaţie pe internet!

Imaginea zilei vine de data aceasta din Suceava. Masca de protecţie împotriva SARS-CoV-2 a fost adăugată cu ajutorul unui program de editare, după realizarea fotografiei.

26 mart. 2021, 14:14
Imaginea zilei vine din Suceava. Mască desenată pe faţa unui profesor, pe o fotografie de campanie trimisă de IPJ! Poza a făcut senzaţie pe internet!

Imaginea zilei vine din Suceava. Protagonistul desenat este un profesor care a participat, alături de poliţişti şi de elevi, la o acţiune de prevenire a delicvenţei juvenile, care s-a desfăşurat într-o şcoală din judeţul Suceava.

Imaginea zilei vine din Suceava. Mască desenată pe faţa unui profesor, pe o fotografia de campanie trimisă de IPJ

În fotografia realizată într-o sală de clasă se observă doi adulţi, o poliţistă şi un profesor, care stau în faţa unor elevi aşezaţi în bănci.  Masca împotriva SARS-CoV-2 de pe faţa profesorului a fost creată cu ajutorul unui program de editare, fiind adăugată după realizarea fotografiei.  Cel mai probabil, pata neagră a fost desenată ca să ascundă faptul că profesorul nu purta mască de protecţie la şcoală.

„Aproximativ 1.000 de elevi suceveni au beneficiat de activităţi de educaţie juridică şi anti-infracţională în cadrul unei serii de acţiuni – maraton desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.  Activităţile de educaţie juridică au fost implementate în licee şi colegii de pe raza judeţului Suceava cu sprijinul directorilor unităţilor de învăţământ şi al profesorilor coordonatori, atât în mediul urban cât şi în mediul rural în cadrul proiectului Delincvenţa juvenilă între responsabilitate şi decizie iniţiat la începutul lunii martie 2021”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, obiectivele proiectului vizează:

-Cunoaşterea permanentă a evoluţiei fenomenului violenţei din incinta  şcolilor şi zonele adiacente acestora, a formelor de manifestare a comportamentelor antisociale ale elevilor şi identificarea  categoriilor de minori aflaţi în situaţii de risc victimal sau delictual;
-Dezvoltarea colaborării cu instituţiile care au atribuţii în domeniul protecţiei copilului  pentru  atragerea şi implicarea elevilor în proiecte – campanii de prevenire,  activităţi extraşcolare, etc.;
-Consolidarea parteneriatului familie – școală – poliție în vederea dezvoltării unui proces educaţional antiinfracţional şi a prevenirii comportamentelor violente;
-Eficientizarea activităţii poliţiei de combatere a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor;

Monitorizarea și promovarea modului de respectare a a legislației în contextul pandemiei generate de virusul SARS- CoV-2.

Citeşe şi: Microbuz cu 19 elevi a fost implicat într-un accident în Suceava. A fost activat planul roşu de intervenţie, 23 de persoane au ajuns la spital