Microbuz cu 19 elevi, implicat într-un accident în Suceava. A fost activat planul roşu de intervenţie, 23 de persoane au ajuns la spital

Un microbuz de transport elevi şi două autoturisme au fost implicate miercuri după-amiază într-un accident rutier produs în zona localităţii Arbore din judeţul Suceava. Autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie.

03 mart. 2021, 16:06
Microbuz cu 19 elevi, implicat într-un accident în Suceava. A fost activat planul roşu de intervenţie, 23 de persoane au ajuns la spital

UPDATE

. Conform ISU Suceava, în urma accidentului de la Arbore 23 de persoane rănite au fost transportate la spital (15 într-o primă fază, alte 8 fiind apoi trimise către UPU Suceava). La fața locului au intervenit 10 ambulanțe, una fiind de transport victime multiple și o autospecială de descarcerare. Din fericire, conform reprezentanților ISU, toate persoanele implicate în accident sunt conștiente și cooperante.

Conform polițiștilor suceveni, accidentul s-ar fi produs din cauza unui șofer de 21 de ani din Cajvana care nu a păstrat distanța față de un autoturism din fața sa care încetinise, a acroșat mașina respectivă și apoi a pătruns pe contrasens, lovind microbuzul cu copii. În microbuz se aflau elevi de la Liceul din Cajvana, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. Toți adolescenții din microbuz au fost transportați la spital, niciunul dintre ei nefiind rănit grav. Leziuni mai grave au suferit însă persoanele aflate în autoturismul care a intrat pe contrasens și a lovit frontal microbuzul elevilor.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Un număr de 26 de persoane, dintre care 19 copii, au fost implicate într-un accident rutier produs pe raza localităţii Arbore, judeţul Suceava. Un microbuz şcolar s-a ciocnit cu un autoturism al cărui şofer se angajase într-o depăşire neregulamentară.

La faţa locului accidentului a intervenit o autospecială de descarcerare, şase ambulanţe SAJ, trei ambulanţe SMURD şi o ATPVM, fiind activat planul roşu de intervenţie.

Citeşte şi: Bolid de lux făcut praf după ce a intrat sub tir. Imagini îngrozitoare de la tragedia în care şi-a pierdut viaţa un bărbat de 40 de ani

În urma accidentului, şapte persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Citeşte şi: Bărbat din Bucureşti care tocmai îşi cumpărase un Porsche 911 Turbo, prins de radar când circula cu viteza de 219 km/h

Un alt accident grav s-a produs miercuri în Prahova, pe DN 72, în comuna Ariceştii Rahtivani. Un autobuz în care se aflau 25 de persoane a intrat în coliziune cu un autoturism în care se aflau trei persoane, printre care şi un bebeluş de 6 luni.

Copilul şi mama acestuia au fost evaluaţi medical de echipajele sosite la faţa locului, însă nicio persoană nu a fost transportată la spital.