Imagini care îţi taie răsuflarea: Migraţia anuală a milioane de fluturi monarh FOTO

Milioane de fluturi monarh au început migraţia anuală din nordul SUA către Mexic, spre bucuria fotografilor.

RomaniaTV.net
23 oct. 2012, 08:07
Imagini care îţi taie răsuflarea: Migraţia anuală a milioane de fluturi monarh FOTO

Frumoşii fluturi portocalii se strâng cu milioanele în copacii din rezervaţia Sierra Chincua din Mexic, după ce aceştia parcurg în fiecare an o distanţă de peste 4.000km tocmai din nordul Americii. Ei stau în Mexic între lunile octombrie şi martie, profitând de climatul mai cald.

Fotografiile au fost realizate de Joel Sartore, care a fost uimit de ceea ce a văzut în rezervaţie. „Făceam un documentar despre migraţiile animalelor din America de Nord, iar acest eveniment a fost cel mai aşteptat”, povesteşte fotograful.

Fluturii se adună cu toţii în copaci pentru a se încălzi, unde îşi deschid aripile pentru a prinde razele calde ale soarelui. Seara, ei zboară cu milioanele şi se împerechează.

Fluturele monarh este cunoscut pentru frumuseţea sa şi pentru migraţie, fiind singura specie de fluture care face migraţii anuale, de la nord la sud, precum multe dintre păsări. Fluturii monarh migrează din America de Nord în Mexic şi înapoi în fiecare an, însă, întrucât ei trăiesc doar două luni, este nevoie de patru generaţii pentru a termina evenimentul.