Imagini cu o bătrână legată de pat la Spitalul Judeţean Ploieşti. Vezi reacţia managerului instituţiei VIDEO

Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, face apel către pacienţi să semnaleze şefilor de secţii orice problemă din spital, după ce vineri rudele unei paciente a transmis televiziunilor imagini filmate în spital în care apare o bătrână legată cu cârpe de un pat.

RomaniaTV.net
29 nov. 2013, 09:59
Imagini cu o bătrână legată de pat la Spitalul Judeţean Ploieşti. Vezi reacţia managerului instituţiei VIDEO

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti a declarat, vineri, că va fi făcută o anchetă internă după ce televiziunile au difuzat imagini cu o bătrână legată de pat, imagini care ar fi fost filmate joi în unitatea medicală.

Adrian Strâmbeanu a spus că face un apel public către toţi pacienţii internaţi în spital şi către rudele acestora să anunţe orice neregulă şefilor de secţii şi directorului medical.

„În acest moment sunt în spital aproximativ 1.100 de pacienţi internaţi. Nu am cunoştinţă de starea fiecăruia. Dintotdeauna şi din principiu sunt împotriva unor practici inumane la adresa bolnavilor. Îi rog pe pacienţi şi pe aparţinătorii acestora să anunţe şefilor de secţii şi directorului medical orice neregulă. Cei care au luat decizia de a lega un bolnav de pat trebuie să justifice această decizie şi să răspundă pentru ea. Fiecare trebuie să-şi asume răspunderea pentru ceea ce face„, a afirmat Adrian Strâmbeanu.

Între timp, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti continuă ancheta începută miercuri de către echipa formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi ai Consiliului Judeţean, vineri fiind ultima zi a acestui control.

Citeşte şi NEREGULI depistate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Ancheta a fost declanşată după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor şi mai ales a medicamentelor, spunând că Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este „umilit, abandonat de toţi” şi că, deşi în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unităţii sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosinţă sunt folosite „de zeci de ori”, iar alte dotări sunt „de pe vremea lui Pazvante”.

Citeşte şi Anchetă la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Un medic, acuzat de MALPRAXIS

Într-un comunicat transmis joi, managerul SJU Ploieşti afirmă că niciodată nu a pretins că serviciile oferite de spitalul pe care îl conduce sunt „perfecte” şi cere public scuze pacienţilor pentru „lipsa de umanitate cu care sunt trataţi”, însă spune că „imaginea de lumea a treia creată spitalului este falsă”.