Imagini de coşmar într-un azil de bătrâni din Argeş. Carne expirată, mucegai, igrasie, geamuri sparte!

Echipele de control care au inspectat 12 azile din Argeș au găsit mai multe nereguli, printre care alimente expirate, mobilier sanitar deteriorat, mucegai și igrasie. Au fost date amenzi de aproape 900.000 de lei, a anunţat, marţi, prefectul Radu-Valeriu Perianu.

11 iul. 2023, 15:39
Imagini de coşmar într-un azil de bătrâni din Argeş. Carne expirată, mucegai, igrasie, geamuri sparte!
Imagini de coşmar într-un azil de bătrâni din Argeş. Carne expirată, mucegai, igrasie, geamuri sparte!

Imagini de coşmar într-un azil de bătrâni din Argeş. „Alimente expirate, mobilier sanitar deteriorat, mucegai, igrasie! O parte dintre neregulile găsite astăzi de comisia de control în azile. Cele patru echipe stabilite să facă verificările în județul Argeș și-au încheiat activitatea în urmă cu puțin timp. Au mers în 12 centre pentru îngrijirea vârstnicilor, iar ceea ce au găsit în teren va atrage sancțiuni”, a declarat Radu-Valeriu Perianu, prefectul județului Argeș, conform jurnalul.ro.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Dana Budeanu sare în apărarea Gabrielei Firea în scandalul „azilelor groazei”: „Ce v-a făcut? Așa frică vă e? Firea e inamicul public din România?”

Acesta a adăugat că, în unele locații, mai multe produse alimentare găsite în bucătării erau expirate: „Lactate, carne și produse din carne, pește. Alte locații sunt deficitare la igienă. Lasă de dorit și mobilierul din băi, dar și cel din curți: bănci rupte, scaune în care oamenii se pot răni, țevi ruginite, geamuri sparte. Mai multe imobile nu au autorizație de securitate la incendiu. Și nici măcar extinctoare. Următoarea raportare va cuprinde și numărul sancțiunilor și vă va fi transmisă mâine, la ora 13. La fel vom proceda pe toată perioada controalelor”.

Citeşte şi: VIDEO Victor Ciutacu pune punctul pe i în scandalul azilelor: „BOR dezvoltă o amplă reţea de astfel de aşezăminte. Ia ghiciţi de unde vine grosul finanţării?”

„Cele patru echipe stabilite să facă verificările în județul Argeș au mers în 12 centre pentru îngrijirea vârstnicilor, iar ceea ce au găsit în teren va atrage sancțiuni. În unele locații, mai multe produse alimentare găsite în bucătării erau expirate. Lactate, carne și produse din carne, pește. Alte locații sunt deficitare la igienă. Lasă de dorit și mobilierul din băi, dar și cel din curți: bănci rupte, scaune în care oamenii se pot răni, țevi ruginite, geamuri sparte. Mai multe imobile nu au autorizație de securitate la incendiu. Și nici măcar extinctoare”, a mai precizat prefectul judeţului Argeş.