VIDEO Victor Ciutacu pune punctul pe i în scandalul azilelor: „BOR dezvoltă o amplă reţea de astfel de aşezăminte. Ia ghiciţi de unde vine grosul finanţării?”

Scandalul azilelor groazei se extinde de la Voluntari la nivel naţional pe zi ce trece, iar implicarea vehementă a BOR toarnă şi mai mult gaz pe foc într-un subiect sensibil la public. Victor Ciutacu are şi o explicaţie a atacurilor lui Vasile Bănescu: totul vine de la bani.

11 iul. 2023, 12:16
VIDEO Victor Ciutacu pune punctul pe i în scandalul azilelor: „BOR dezvoltă o amplă reţea de astfel de aşezăminte. Ia ghiciţi de unde vine grosul finanţării?”

Victor Ciutacu este de părere că vortbele grele spuse de Vasile Bănescu în scandalul azilelor, cu acordul tacit al Patriarhului Daniel, extrem de parcimonios în declaraţii de la atacurile în rafală ale subordonatului său, ar avea un substrat financiar. Mai exact, BOR îşi vede periclitată afacerea sau posibila afacere a aşezămintelor de bătrâni, finanţate cu bani d ela buget.

„I-a trecut cuiva prin cap ca atacurile “personale” in rafala ale lui Banescu la adresa cuplului Firea-Pandele, vitejii fara nume, dar cu adresa directa, urmate de stergeri curajoase ale statusurilor de fb, niciodata contestate de la varful bisericii, vin din ratiuni de concurenta? Daca nu sunteti de pe alta planeta, sigur ati aflat ca BOR dezvolta o ampla retea de astfel de asezaminte. Ia ghiciti de unde vine grosul finantarii?”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

EXCLUSIV | Dana Budeanu sare în apărarea Gabrielei Firea în scandalul „azilelor groazei”: „Ce v-a făcut? Așa frică vă e? Firea e inamicul public din România?”
Înțeleg că ar fi vreo 5700 de aziluri/centre de îngrijire înregistrate în România. Și am început să înțeleg și cum a fost stimulată inflația de psihologi apăruți peste noapte și făcuți la apelul bocancilor la toate școlile de meserii la modă…”, a mai scris Victor Ciutacu pe Facebook.

 

Primarul Pandele, atac la purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Înveşmântat în straie #rezist, dă sentinţe pe seama dramelor unor bătrâni chinuiţi de nişte netrebnici! / Aruncă piatră după piatră în cea deja crucificată de toate mass-media

Victor Ciutacu nu este singurul care il suspectează pe Bănescu de interse. Primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele a lansat un atac la adresa purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu, despre care afirmă că, înveşmântat în straie #rezist, dă sentinţe pe seama dramelor unor bătrâni chinuiţi de nişte netrebnici!, acuzându-l că o atacă pe soţia sa Gabrila Firea alături de toţi cei care îşi doresc măcar să determine scăderea acesteia în sondaje, dacă nu o pot scoate din politică. ”În cel mai creştin spirit cu putinţă, „omul fără de păcat” aruncă piatră după piatră, dacă nu zilnic, măcar la două zile, în cea deja crucificată de toate mass-media, aliniindu-se unei „armate” care acţionează concertat şi neobosit pentru a duce la îndeplinire ordinul: „Dacă nu o putem scoate din politică, măcar s-o mai coborâm în sondaje”, scrie Pandele pe Facebook.Reacţia primarului din Voluntari vine după ce, în cea mai recentă postare pe tema centrelor din Ilfov în care bătrâni şi persoane cu dizabilităţi erau supuşi unor tratamente inumane, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu a scris: ”Monştrii adevăraţi au adesea chip agreabil uman, apar la tv, susţin cauze filantropice, se oferă să se sacrifice pentru binele nostru cetăţenesc şi sunt, desigur, „credincioşi”. Exact după chipul şi asemănarea celui care-i inspiră: „tatăl minciunii”, marele denigrator al Domnului în faţa omului, marele sabotor al Binelui, marele scamator care truchează realitatea, rânjind din spatele ei, marele clovn care-l maimuţăreşte pe Dumnezeu, dar care descinde azi elegant, îmbrăcat impecabil, vorbind retoric despre orice, promiţând marea cu sarea şi mierea cu laptele, mimând convingător situarea sa exclusiv în slujba binelui comun, invocându-L oricând ca martor pe însuşi bunul Dumnezeu, neuitând să adauge şi ceea ce a făcut el cândva pentru El. Astfel travestit, diavolul insinuat mereu în paradigma noastră cotidiană, ne convinge că e gata de orice pentru noi. Că va face totul, exact ca pe vremea totalitarismului. Doar să-l girăm, doar să-l „votăm”, doar să-l urmăm”.

EXCLUSIV Reţeaua de tortură a bunicilor României, noi stenograme explozive: „Sus să se urce ăştia să mai dea şi ei cu parfum p-acolo, să fie giugiuc”. UPDATE: Un nou caz cutremurător lângă Bucureşti
În replică, într-o postare intitulată ”Fiecare fariseu pe limba lui piere”, Florentin Pandele afirmă: ”Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, acest individ care se crede o „instituţie independentă”, sau mai bine zis „dependentă de altă instituţie”, şi-a descoperit de câteva zile şi vocaţia de instanţă morală, de la înălţimea căreia, înveşmântat în straie #rezist, dă sentinţe în societate pe seama dramelor unor bătrâni chinuiţi de nişte netrebnici!”.

El comentează ironic că, la prima vedere, ai putea zice că ”s-a trezit cetăţeanul vigilent şi revoltat din el, care săracul nu mai are somn de câteva zile din cauza nenorocirilor prezentate de întreaga presă scrisă, vorbita şi vizualizata din România”.
”În cel mai creştin spirit cu putinţă, „omul fără de păcat” aruncă piatră după piatră, dacă nu zilnic, măcar la două zile, în cea deja crucificată de toate mass-media, aliniindu-se unei „armate” care acţionează concertat şi neobosit pentru a duce la îndeplinire ordinul: „Dacă nu o putem scoate din politică, măcar s-o mai coborâm în sondaje”. Cu sau fără voie de la superiorii săi ierarhici (pe linie bisericescă), iar în cazul acesta tăcerea poate fi interpretată drept o formă de încuviinţare, şi în mod clar cu sprijin şi inspiraţie din alte instituţii, altele decât Biserica, purtătorul de cuvânt al B.O.R. s-a transformat în vârf de lance al curentului aşa-zis progresist, astfel că nu va mai mira pe nimeni dacă în viitor se va ralia şi altor cauze, împotriva familiei tradiţionale, a propriei credinţe şi, de ce nu?, împotriva Patriarhului”, afirmă Pandele.