Imagini de la vama Nădlac. Persoanele din Italia trimise direct în carantină

Amenințarea coronavirusului a golit vămile din vestul țării. Imaginile arată că traficul este scăzut, la graniță ajung doar mașini mici și microbuze, cu preponderență de marfă.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 09:36

Șoferii microbuzelor care transportă persoane susțin că vin din Germania. Până la prânz, trei persoane care veneau din „zona roșie” a Italiei au fost trimise în carantină direct în vama Nădlac, potrivit aradon.ro. 

Citeşte şi: Scandal monstru la vamă! Românii din Italia nu vor să intre în carantină! „Eu am nevoie de fizioterapie altfel îmi pierd braţul”

Un tânăr care a venit în România, din Milano, a cerut condiții speciale de asistență medicală în timpul carantinei din cauza unor probleme de sănătate. Un caz cu care, până acum, autorităţile nu s-au mai confruntat. Tânărul susține că trebuie să facă fizioterapie și să i se administreze morfină și că nimeni nu i-a garantat că în carantină poate fi văzut de un medic. Numai că pentru problemele sale de sănătate nu există un răspuns concret, în vamă. În cele din urmă, tânărul și încă două persoane au fost trimise în centrul special amenajat pentru carantină.

Alte zeci de persoane au intrat în țară, prin Ungaria, cu microbuze, însă aceştia susțin însă că vin din alte zone ale Europei ca, spre exemplu, Germania. De astăzi, de la prânz, și persoanele care vin din Germania vor intra, în vamă, în regim de supraveghere.