Imagini de noaptea minții! Ferestre zidite la școală pentru a primi avizul ISU la centrala termică

Ferestrele de la toaletele unei școli din Arad au fost zidite de către administrația locală pentru a primi avizul ISU la centrala termică, instalată într-o anexă lipită de clădire.

20 oct. 2022, 15:11
Imagini de noaptea minții! Ferestre zidite la școală pentru a primi avizul ISU la centrala termică

Dorel a dat lovitura la Arad, nu singur, ci cu ajutorul administrației locale care a zidit ferestrele de la toaletele unei școli pentru a primi avizul la centrala termică, instalată într-o anexă lipită de clădire.

Citește și Bătaie de joc! Ministerul Educației a modificat calculul mediei de admitere în învățământul dual și profesional 2023 chiar în timpul anului. Schimbarea nu a fost anunțată

Cei 180 de elevi ai școlii dar și dascălii lor, nu mai pot utiliza toalete respective din cauză că nu se mai poate efectua aerisirea iar mirosurile neplăcute ajung pe holuri și în clase.

Cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Sabin Mănuilă” din Sâmbăteni au făcut sesizare la Primăria Comunei Păuliş, de care aparţine satul, prin care au solicitat remedierea acestei situații neplăcute.

Primarul din comuna Păuliș, Ioan Turcin, spune că anexa centralei termice a fost construită în 2016, dar nu a primit aviz din partea ISU şi astfel nu s-a putut face nici recepţia lucrării. În vară, primăria a făcut unele reparaţii la acoperişul anexei și atunci au fost zidite ferestrele grupurilor sanitare din şcoală.

„Pentru a se putea face recepţia la centrala termică, este necesar avizul de la ISU, care nu a fost obţinut în primă fază pentru că nu s-a respectat proiectul. Ni s-a cerut să aducem unele modificări pentru a nu exista riscul ca un eventual incendiu la centrală să ajungă în şcoală, aşa că am fost nevoiţi să zidim ferestrele de la grupurile sanitare”, a declarat edilul pentru Agerpres.

În cazul unei clădiri lipite de o veche construcţie, pentru că nu se respectă distanţele de siguranţă, trebuie luate măsuri pentru a se asigura limitarea propagării unui eventual incendiu de la un imobil la altul, au precizat reprezentanţii ISU Arad.

Primarul comunei a dat asigurări că după ce recepţia anexei în care se află centrala termică va fi făcută, primăria va instala un sistem de ventilaţie pentru grupurile sanitare.

Citește și Ce se întâmplă cu şcolile la iarnă din cauza facturilor la energie. Noul ministru al Educaţiei, declaraţii categorice