Imagini de pe şantierul spitalului modular construit exclusiv din donaţii şi sponsorizări. Containerele au fost amplasate VIDEO

Spitalul modular pentru bolnavii de coronavirus construit de Asociația Dăruiește Viață în curtea Spitalului Elias din București. Acesta a fost construit exclusiv din donații și sponsorizări și ar urma să fie gata în această lună. Containerele au fost amplasate în curtea spitalului Elias.

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 09:11
Spitalul modular va avea o suprafață de 1.200 mp și o capacitate de 38 de paturi, echipate cu gaze medicale, astfel încât să poată fi transformate în paturi de terapie intensivă, a explicat președintele Asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu, pentru HotNews.ro.
 
Spitalul este format din trei module, unul pentru pacienți testați și neconfirmați, unul pentru pacienți care nu sunt în stare gravă, unul pentru cazurile critice de ATI, zonă de sterilizare, zonă de laborator, platformă tehnică, filtre pacienți, triaj la intrare și zonă donning & doffing pentru cadrele medicale.
În total se vor folosi 71 de containere, amplasate pe o structură metalică. Spitalul este unul temporar și va crește capacitatea de tratare a pacienților infectați cu coronavirus. După pandemie, el va putea fi refolosit ca spital pentru mari arși, costurile de relocare și refolosire fiind mici, spun reprezentanții Dăruiește Viață.
Dăruiește Viață gestionează ridicarea spitalului, iar funcționarea și dotarea lui intră în responsabilitatea Spitalului Elias și a Ministerului Sănătații. Asociația fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu spune însă că a început deja să achiziționeze și o parte din echipamente, pentru a sprijini autoritățile.
 
Din momentul izbucnirii crizei coronavirusului în România, Asociația Dăruiește Viață a direcționat toate donațiile primite către sprijinirea spitalelor în lupta împotriva coronavirusului – aparatură și materiale de protecție. La începutul lunii aprilie, asociația fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu a anunțat că începe construcția unui spital modular în curtea Spitalului Elias din București, unde urmează să fie tratați pacienți infectați cu coronavirus.