Imagini incredibile din casa femeii care a murit săracă, deşi avea obiecte de artă de 1,5 milioane de euro

Augusta Caterina Grundbock a murit la vârsta de 75 de ani, singură și săracă, într-un apartament cu două camere, însă înconjurată cu tablouri și obiecte de artă evaluate la 1,5 milioane de euro. Site-ul libertatea.ro a intrat în posesia unor fotografii cu femeia.  

RomaniaTV.net
01 feb. 2020, 16:51

Există două poze în care apare Augusta Caterina Grundbock, una în tinerețe, iar cealaltă în pragul pensionării, în locuința sa din București, alături de mama sa și încă o femeie. În prima fotografie, Augusta este cea din dreapta, cu ochelari de vedere.

Citește și: O femeie a murit cu câţiva lei în portofel şi datorii la întreţinere, deşi avea în casă un tezaur de peste un milion de euro

În imagini se pot observa câteva dintre cele 32 de tablouri de colecție, semnate de mari pictor români, precum Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Iosif Iser, Nicolae Tonitza sau Gheorghe Petrașcu.

De asemenea, în cele două imagini pot fi observate și o parte din piesele de mobilier și obiecte de artă decorativă de mare valoare istorică. Cu toate că trăia înconjurată de o comoară de 1,5 milioane de euro, Augusta Caterina Grundbock își ducea zilele de la o pensie la alta.

Cel puțin asta reiese din raportul Consiliului General al Municipiului București, în care se menționează: “În apartamentul defunctei s-a mai găsit un portofel cu 27 de lei (două bancnote de 10 lei, o bancnotă de 5 lei și două bancnote de 1 leu) și 11 monede de 50 de bani”.

 

Augusta Caterina Grundboc, decedată pe 7 iulie 2014, nu a avut moștenitori legali sau testamentari toate bunurile au intrat, la finalul anului trecut, în Patrimoniul Municipiului București. Primăria Capitalei a preluat apartamentul cu două camere, situat într-un bloc din zona Lizeanu, evaluat la 69.490 de euro, iar obiectele de artă plastică și decorativă au fost date în administrarea Muzeului Municipiului București.